fbpx

Sok ülés ≠ fájdalom

Kényelmesen és egyben fájdalommentesen ülni lehetséges
Mosolgyós férfi laptop előtt ülve
estate planning 53
Laptop előtt ülő nő

Kinek ajánlom a webinárt?

 • ülő munkát végzőknek
 • derék-, nyak- és hátfájással küszködőknek
 • azoknak, akik időhiányban szenvednek
 • anyukáknak, akiknek a hordozás,
 • cipelés miatt fáj a valamije

Mire számíthatsz?

 • Egy 60 perces, videós találkozóra, ahol
 • átbeszéljük a felmerülő nehézségek okát, és
 • megnézzük a gyakorlatban, hogy mit és hogyan érdemes változtatnod,
 • mindezt az Alexander-technika szemüvegén keresztül.

Miért érdemes részt venni?

 • Megtanulod, hogyan tudsz figyelni magadra, a testtartásodra,
 • mit érdemes tenni és mit nem ülés – és egyéb tevékenységek – közben.
 • Újszerű eszköztárat kapsz, amelyet be tudsz építeni a hétköznapotokba a munkahelyen és azon kívül is.

Ülés közben görnyedsz és a nap végére fáj a vállad, sajog a derekad?

Talán azt gondolod, hogy a helytelen ülésre és a görnyedés okozta fájdalomra a torna és az erősítés az egyetlen megoldás. Szeretném számodra új megvilágításba helyezni a dolgokat. Amikor görnyedsz, akkor tested egy területén összehúzódnak, rövidülnek az izmaid.

Tudod, mi történne, ha ezeket képes lennél elengedni?

Amikor a görnyedést okozó izmok felszabadulnak, akkor végre könnyedén munkába tudnak állni azon izmaid, amelyekről eddig azt hitted, erősítésre van szükségük. Legtöbbször nincs szükség külön tornára. Csupán lehetőséget kell adni, ezeknek a területeknek, meg kell szólítani őket, és hagyni, hogy működésbe lépjenek. A sportolást, hagyd meg a kikapcsolódásnak és a feltöltődésnek!

BackPain

Érdemes részt venned, mert

5

így leszámolhatsz mindazon fájdalmaddal, amelyet a sok ülés okoz.

5

megismerhetsz apró trükköket, amelyek segítségével kihasználod a benned rejlő belső erőt.

5

egy egész eszköztárad lesz arra, min és hogyan változtass.

Mit fogsz ezzel elérni?

A kényszerfeszültségek megszűnésével, mozgásod – és egyben az ülésed – dinamikusabb és könnyedebb lesz.

Hogyan változik meg az életed?

A nyugalom és a feszültségek csökkenése a nap bármely pillanatában elérhető lesz számodra. Emiatt nem kell várnod a masszázsidőpontod, a joga órát vagy a hétvégét.

Számítógép előtt űlő nő

Mitől működik?

Irodában dolgozó, telefonáló férfi

Sokszor esünk abba a hibába, hogy még többet szeretnénk csinálni. Hogy pontosan tudni akarjuk, mit tegyünk. Az Alexander-technika alkalmazása során megtapasztaljuk, milyen, amikor nem erőlködünk. Milyen, amikor hagyjuk jól működni az ősi tudásunkat, akár a többi gerinces.

Mi lenne, ha nem csak a célod elérésére tudnál fókuszálni, hanem ezzel egyidőben azt is tudnád, hogyan éred el? Mi történik veled közben? Vajon csak úgy tudod megírni a határidős levelet, hogy közben feszíted a vállad és arcod közel húznod a képernyőhöz?

Vagy lehetséges időben észrevenned az apró jeleket, amelyeket ha figyelmen kívül hagysz, fájdalomhoz vezetnek? Igen. A foglalkozásokon ehhez a lehetőséghez adok iránymutatót.

Testtartással, testhasználattal foglalkozunk. Mégsem torna. Miért?

A meglévő testhasználatot figyeljük meg. A megszokott mozgásmintáidat. Megvizsgáljuk, mi az a több a rendszerben, amit ha elveszünk, még jobban működik.

Hogy használhatod-e torna közben?

Persze! Sőt, ez lenne az ideális. Fontos belátnunk, hogy a sportolás sokszor egyben a határaink feszegetését is jelenti. Ilyenkor nagyon erősen megjelennek a mozgásmintáink, a megszokásaink. Ha rendszeresen hátraveszíted a vállad és homorítod a derekad, többletterhet téve hátad alsó részére, akkor futás közben is ezt fogod tenni. Amikor testhasználatod minősége javul ez tükröződik a sportteljesítményedben is. (Innentől a harmonikus ülőmunka végzése az edzésed részévé is válhat!)

Jelentkezz az ingyenes webinárra!

Tudnivalók

5

Vásárlás után az általad megadott e-mail címre fogjuk megküldeni a zoom belépéshez szükséges linket. (Figyelj, hogy pontosan add meg az e-mail címed!)

5

A találkozó pontos időpontját a levélben is megtalálod majd.

5

Az esemény hossza 60 perc.

Szoba a Cosmic Latte szalonirodában

Fülöp Viktória

Alexander-technika oktató

Meggyőződésem, hogy a hétköznapi testtudatossággal olyan energiákhoz és lehetőségekhez juthatsz hozzá, amelyekről eddig talán nem is tudtad, hogy léteznek.

Megmutatom neked, hogy ezek a belső erőforrások bárki számára elérhetőek, csupán apró lépések és egy kis ismétlés szükséges ahhoz, hogy te is képes legyél őket alkalmazni a harmonikus testi-lelki szabadságod érdekében.

Fulop Viktoria Alexander technika 1

Szakmai háttér

2007-ben kezdtem az Alexander-technika oktatói képzést.

2011-ben szereztem meg a tanári képesítésem Magyari-Beck Anna iskolájában.

2014-ben levizsgáztam a STAT (The Society of Teachers of the Alexander Technique) nemzetközi vizsgabizottsága előtt.

2019-ben csatlakoztam a Magyar Alexander-technika Tanárok Egyesületéhez (ATE).

Minden évben részt veszek a hazai szervezésű workshopokon és továbbképzéseken. 2017 óta rendszeresen veszek részt külföldi oktatók nemzetközi programjain. 2019 óta aktív tagja vagyok az Alexander-technika Tanárok Egyesüeletének.

Ügyfeleim véleménye

„Viki kiváló érzékkel ébresztett rá, hogy visszatalálhatunk ahhoz a működéshez, amire az emberi test ‘tervezve van’, lépésenként lebontva a képernyő előtt töltött órák nyűgjét és baját. Igazi életmódváltást hozott az Alexander-technika elsajátítása!”

Boros Judit

„Viki foglalkozásai nagyon hatékonyak, segítségével sokat mérséklődött a hátfájásom, javult a tartásom, és nem utolsósorban relaxációnak sem utolsó az Alexenderezés! Testileg, lelkileg is sokat segített, Viki nagyon odaadóan végzi a munkáját, én a szó szoros értelemben úgy éreztem, hogy csodát tesz a hátammal. Tiszta szívből ajánlom.”

Darida Viktória

„Kevésbé vagyok merev, cselekvés közben is kevésbé feszülök rá a szó igazi és átvitt értelmében is. Sokkal hamarabb észreveszem a helytelen testtartást és nem korrigálom, de valahogy amint észreveszem „enged” az a részem.”

Barta Kata

Foglald le a helyed!

Alexanderezz!
Share This