fbpx

Sok ülés ≠ fájdalom

Kényelmesen és egyben fájdalommentesen ülni lehetséges
Mosolgyós férfi laptop előtt ülve
Laptop előtt ülő nő

Kinek ajánlom a webinárt?

 • ülő munkát végzőknek
 • derék-, nyak- és hátfájással küszködőknek
 • azoknak, akik időhiányban szenvednek
 • anyukáknak, akiknek a hordozás,
 • cipelés miatt fáj a valamije

Mire számíthatsz?

 • Egy 60 perces, videós találkozóra, ahol
 • átbeszéljük a felmerülő nehézségek okát, és
 • megnézzük a gyakorlatban, hogy mit és hogyan érdemes változtatnod,
 • mindezt az Alexander-technika szemüvegén keresztül.

Miért érdemes részt venni?

 • Megtanulod, hogyan tudsz figyelni magadra, a testtartásodra,
 • mit érdemes tenni és mit nem ülés – és egyéb tevékenységek – közben.
 • Újszerű eszköztárat kapsz, amelyet be tudsz építeni a hétköznapotokba a munkahelyen és azon kívül is.

Ülés közben görnyedsz és a nap végére fáj a vállad, sajog a derekad?

Talán azt gondolod, hogy a helytelen ülésre és a görnyedés okozta fájdalomra a torna és az erősítés az egyetlen megoldás. Szeretném számodra új megvilágításba helyezni a dolgokat. Amikor görnyedsz, akkor tested egy területén összehúzódnak, rövidülnek az izmaid.

Tudod, mi történne, ha ezeket képes lennél elengedni?

Amikor a görnyedést okozó izmok felszabadulnak, akkor végre könnyedén munkába tudnak állni azon izmaid, amelyekről eddig azt hitted, erősítésre van szükségük. Legtöbbször nincs szükség külön tornára. Csupán lehetőséget kell adni, ezeknek a területeknek, meg kell szólítani őket, és hagyni, hogy működésbe lépjenek. A sportolást, hagyd meg a kikapcsolódásnak és a feltöltődésnek!

Érdemes részt venned, mert

5

így leszámolhatsz mindazon fájdalmaddal, amelyet a sok ülés okoz.

5

megismerhetsz apró trükköket, amelyek segítségével kihasználod a benned rejlő belső erőt.

5

egy egész eszköztárad lesz arra, min és hogyan változtass.

Mit fogsz ezzel elérni?

A kényszerfeszültségek megszűnésével, mozgásod – és egyben az ülésed – dinamikusabb és könnyedebb lesz.

Hogyan változik meg az életed?

A nyugalom és a feszültségek csökkenése a nap bármely pillanatában elérhető lesz számodra. Emiatt nem kell várnod a masszázsidőpontod, a joga órát vagy a hétvégét.

Számítógép előtt űlő nő

Mitől működik?

Irodában dolgozó, telefonáló férfi

Sokszor esünk abba a hibába, hogy még többet szeretnénk csinálni. Hogy pontosan tudni akarjuk, mit tegyünk. Az Alexander-technika alkalmazása során megtapasztaljuk, milyen, amikor nem erőlködünk. Milyen, amikor hagyjuk jól működni az ősi tudásunkat, akár a többi gerinces.

Mi lenne, ha nem csak a célod elérésére tudnál fókuszálni, hanem ezzel egyidőben azt is tudnád, hogyan éred el? Mi történik veled közben? Vajon csak úgy tudod megírni a határidős levelet, hogy közben feszíted a vállad és arcod közel húznod a képernyőhöz?

Vagy lehetséges időben észrevenned az apró jeleket, amelyeket ha figyelmen kívül hagysz, fájdalomhoz vezetnek? Igen. A foglalkozásokon ehhez a lehetőséghez adok iránymutatót.

Testtartással, testhasználattal foglalkozunk. Mégsem torna. Miért?

A meglévő testhasználatot figyeljük meg. A megszokott mozgásmintáidat. Megvizsgáljuk, mi az a több a rendszerben, amit ha elveszünk, még jobban működik.

Hogy használhatod-e torna közben?

Persze! Sőt, ez lenne az ideális. Fontos belátnunk, hogy a sportolás sokszor egyben a határaink feszegetését is jelenti. Ilyenkor nagyon erősen megjelennek a mozgásmintáink, a megszokásaink. Ha rendszeresen hátraveszíted a vállad és homorítod a derekad, többletterhet téve hátad alsó részére, akkor futás közben is ezt fogod tenni. Amikor testhasználatod minősége javul ez tükröződik a sportteljesítményedben is. (Innentől a harmonikus ülőmunka végzése az edzésed részévé is válhat!)

Jelentkezz az ingyenes webinárra!

Időpont: 2023.06.08. csütörtök 9 és 15 óra

Helyszín: Zoom virtuális tér
Típus: Videós

INGYENES

Tudnivalók

5

Vásárlás után az általad megadott e-mail címre fogjuk megküldeni a zoom belépéshez szükséges linket. (Figyelj, hogy pontosan add meg az e-mail címed!)

5

A találkozó pontos időpontját a levélben is megtalálod majd.

5

A workshop hossza 60 perc.

Szoba a Cosmic Latte szalonirodában

Gyakran ismételt kérdések

Így készülj

Általában praktikus nadrágban jönni, mert van egy-egy földön fekvős feladat, amelyet egyes alkalmak során megmutatok. Általános öltözet megfelelő, nem kell átöltöznöd.

Nyitottság és egy csipet kíváncsiság mindig jól jön.

Erre számíthatsz
Beszélgetünk, felfedezünk, kipróbáljuk. Az új inforációk mellett gyakorlunk is. A személyes találkozókon a verbális kommunikáció mellett érintést is használok, ha ez zavar, kérlek jelezd előre.
Vásárlás menete

A piros “jelentkezem” gombra kattintva tudod megvásárolni a foglalkozásokat.

A linkre kattintva betöltődik Kosár nevű oldal, ahol láthatod a “Workshop a kosaradba helyezve” feliratot, lentebb a termék nevét, és mennyiségét.

Amennyiben van kuponod, azt a szürke “kuponkód” feliratú mezőbe tudod beírni és a “kuponkód beváltása” gombra kattintva aktivizálni.

Végül kattints a “tovább a pénztárhoz” feliratra.
Az új oldalon add meg a számlázási adataid (a csillagozott mezők kötelezőek) és válaszd ki a fizetési módot, majd küldd el a megrendelést.
Banki utalás esetén az e-mail címedre küldöm meg a további szükséges tennivalókat. Barionnal való fizetés esetén, a rendszer a Barion biztonságos felületére visz át, ahol használhatsz bankkártyát vagy Barion számlát.

Megrendelés utáni teendők

Megrendelés után kapsz egy e-mailt a leveles ládádba. Amennyiben nem érkezik meg 24 órán belül, kérlek jelezd a [email protected] e-mail címen.

Amint megérkezett az utalás vagy megjelenik a barionos fizetés, jogosult vagy részt venni a workshopon.

Fülöp Viktória

Alexander-technika oktató

Meggyőződésem, hogy a hétköznapi testtudatossággal olyan energiákhoz és lehetőségekhez juthatsz hozzá, amelyekről eddig talán nem is tudtad, hogy léteznek.

Megmutatom neked, hogy ezek a belső erőforrások bárki számára elérhetőek, csupán apró lépések és egy kis ismétlés szükséges ahhoz, hogy te is képes legyél őket alkalmazni a harmonikus testi-lelki szabadságod érdekében.

Szakmai háttér

2007-ben kezdtem az Alexander-technika oktatói képzést.

2011-ben szereztem meg a tanári képesítésem Magyari-Beck Anna iskolájában.

2014-ben levizsgáztam a STAT (The Society of Teachers of the Alexander Technique) nemzetközi vizsgabizottsága előtt.

2019-ben csatlakoztam a Magyar Alexander-technika Tanárok Egyesületéhez (ATE).

Minden évben részt veszek a hazai szervezésű workshopokon és továbbképzéseken. 2017 óta rendszeresen veszek részt külföldi oktatók nemzetközi programjain. 2019 óta aktív tagja vagyok az Alexander-technika Tanárok Egyesüeletének.

Ügyfeleim véleménye

„Viki kiváló érzékkel ébresztett rá, hogy visszatalálhatunk ahhoz a működéshez, amire az emberi test ‘tervezve van’, lépésenként lebontva a képernyő előtt töltött órák nyűgjét és baját. Igazi életmódváltást hozott az Alexander-technika elsajátítása!”

Boros Judit

„Viki foglalkozásai nagyon hatékonyak, segítségével sokat mérséklődött a hátfájásom, javult a tartásom, és nem utolsósorban relaxációnak sem utolsó az Alexenderezés! Testileg, lelkileg is sokat segített, Viki nagyon odaadóan végzi a munkáját, én a szó szoros értelemben úgy éreztem, hogy csodát tesz a hátammal. Tiszta szívből ajánlom.”

Darida Viktória

„Kevésbé vagyok merev, cselekvés közben is kevésbé feszülök rá a szó igazi és átvitt értelmében is. Sokkal hamarabb észreveszem a helytelen testtartást és nem korrigálom, de valahogy amint észreveszem „enged” az a részem.”

Barta Kata

Foglald le a helyed!

Alexanderezz!
Share This