fbpx

Sportolj okosan!

Itt az ősz, ami sok mindenkinek egyben azt is jelenti, hogy a nyári strandolás helyett ismét az edzőterem felé veszi az irányt.

Sportolásnál erősebb a fizikai igénybevétel, 20-30 perc után könnyen érezzük úgy, végünk. Mégis küzdünk és végigcsináljuk a kitűzött feladatot hiszen csak így fejlődhetünk. Éppen ezért ilyenkor még fontosabb, hogy folyamatosan vizsgáljuk önhasználatunkat, stop-ot adjunk és újra irányítsuk szervezetünket.

A mozgás egészségünkre gyakorolt pozitív hatását nem firtatom, sőt magam is úgy vélem, fontos kiegészítője mindennapi életünknek. A módját viszont annál inkább! Sokkal fontosabb, hogy kisebb célokat tűzünk ki és azt minőségében is teljesítsük, mintsem hogy határainkon túlteljesítve helytelenül végezzük a gyakorlatokat. Sokan úgy gondolják, ha valamit megcsinálnak pontatlanul azt később még pontosíthatják, de ez nem igaz. Erre rendszerint Alexander is azt mondta: „Soha sem fogják.”

Figyelj irányaidra, újra és újra adj magadnak egy kis időt és ellenőrizd nyakad szabadságát! Engedd meg, hogy fejed előre és felfelé mozdulhasson, hogy hátad hosszabbodhasson és szélesedhessen! Érezd egész testedben a felfelé irány adta biztonságot és könnyedséget! Ezek nélkül a gondolatnyi szünetek nélkül csupán azt éred el, hogy az edzés során csak egyre jobban összehúzod magad, és egy megrövidült, a szervezet működését korlátozó állapotban ismételgeted a gyakorlatokat. Az ismétlések pedig szokásokhoz és megszokásokhoz vezetnek. Fontos, hogy ne a rossz mintákat erősítsd! Ehelyett gondolkozz cselekvés közben és adj szünetet (stop-ot)! Az új(szerű), egész szervezeted működését támogató minták fejlesztésével új élményeket tapasztalhatsz meg! Elképzelhető, hogy ‘ugyanazzal’ a feladattal más izomcsoportokat dolgoztatsz meg vagy pontosabban éred el az adott területet, hiszen máshol nem dolgozol önmagad ellen!

Vegyél néhány Alexander órát, hogy hamarabb megtapasztald a helyesebb mintákat és mihamarabb megbirkózz a megszokásaiddal!

Segítsd barátaidat, hogy ők is megismerjék az Alexander-technikát és előnyeit!

Az alábbi linkeken könnyen meg tudod osztani a bejegyzést.

Az állábbi cikkek is érdekesek

Alexander torna ?

Alexander torna ?

Amikor találkozol az Alexander-technikával, és azt hallod, segít a hátfájdalom megszüntetésében és megelőzésében, sőt...

Alexanderezz!
Share This