fbpx

Találj indítékot! – avagy tudatos tervezés 2.

lépcsőfokok, szintek
b

A sorozat előző cikkét itt találod.

Amire valóban szükséged van

Amire szükséged van, az a valódi ösztönzés! Aki indítékkal rendelkezik, nagy valószínűséggel a célját is eléri. Az éhezőnek erős a motivációja, és bármit megtenne azért, hogy ételt szerezzen, amivel csillapíthatja éhségét. Eközben kétszeresen is megjutalmazza magát. Először is kielégíti szükségletét – csillapítja az éhségét, – másodszor pedig siker koronázza az erőfeszítését. És ezzel el is érkeztünk a legszebb ösztönző erőhöz: a sikerhez.

A kulcs a siker

Semmi sem olyan sikeres, mint a siker maga, hiszen minden egyes siker újabb sikerekre ösztönöz! Ennek természetesen az ellenkezője is igaz: semmi sem szegi jobban kedvünket, mint a sikertelenség és a kudarc. Ha a cél olyan távoli, hogy nehéz ösztönző erőt találni, változtasd a távoli célt közeli céllá. Tűzz ki egy végső határidőt, és fogalmazz meg olyan napi, heti és havi célokat, amelyek könnyebben elérhetők. Fontos, hogy ezeket mindenképpen elérd, a siker ugyanis arra ösztönöz, hogy tovább haladj az úton.

folytatom a kérdésekkel….

(A részlet Kurt Tepperwein könyvéből való.)

Az állábbi cikkek is érdekesek

Csak magánszemélyeknek

Csak magánszemélyeknek

Kedves érdeklődő! 2022. 09.01-től CSAK MAGÁNSZEMÉLYEKET SZOLGÁLOK KI! Vállalkozásomat KATA-alanyként működtetem, így a...

Áldott ünnepeket …

Áldott ünnepeket …

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves Látogatómnak és Ismerősömnek! [mailerlite_form...

Alexanderezz!
Share This