fbpx

Tűzz ki helyes célokat! – avagy tudatos tervezés 3.

Út egy cél felé
b
Tartalom
B
C
Fájdalom feltérkepzés
Fülöp Viktória

A sorozat első cikkét itt, az előző cikkét itt találod.

Valóban el akarom érni a kitűzött célt?

  1. Valóban akarom?
  2. Ez az, ami megfelel az elképzeléseimnek?

Próbáld meg tisztázni magadban, melyek a legmélyebb, legősibb vágyaid. Mi az, ami számodra az önmegvalósítást, a beteljesedést jelenti? Gondolkozz el azon, mi az, ami eddigi életedben megakadályozta, hogy ezek a kívánságaid teljesüljenek.

Lelki látomásod segítségével megtudhatod, hogy a cél, amit kitűztél, valóban megfelel-e az életednek. Annak nincs semmi értelme, ha csak azért lelkesedsz egy célért, mert a szomszédod vagy a kollegád is azt akarja elérni. Az a legfontosabb, hogy megértsd, mi a te életednek az értelme, hol találod meg a helyedet az életben, mi a valódi hivatásod, és miért érkeztél erre a világra.

Melyek valódi céljaim?

  1. napi célok
  2. részcélok
  3. végcél

Ha pontosítottad magadban a végcélt, akkor a részcélokat és a napi célokat is fogalmazd meg magadnak, amelyek helyes útra terelik az életed. A napi célok megvalósításával a részcélok is fokozatosan beteljesülnek, a részcél vagy részcélok megvalósulásával pedig egyre közelebb kerülhetsz a végcélhoz.

Milyen következtetéseket vonok le ebből?

  • Min kell változtatnom?
  • Mit kell tennem?
  • Mit kell megtanulnom?

 

Ha mindig szem előtt tartod lelki látomásod, felismered, hogy célod elérése érdekében bizonyos dolgokat már sohasem tehetsz úgy, mint ahogyan évekig vagy akár évtizedekig tetted. Minél távolabbi/közelebbi a jelenleg kitűzött célod, annál nagyobb/kisebb mértékben kell változtatnod az életeden, a párkapcsolatodon, a baráti kapcsolataidon, a munkádon, az egészségi állapotodon.

Hirtelen a nehézségekre is olyan köztes állomásokként tekintesz majd, amelyek örömhöz és jóléthez vezetnek, még ha ez eddig nem is tűnt fel neked. Ha meg akarod őrizni valódi éned, hitelesen és felelősségteljesen kell élned, és egész életedet a megfelelő pályára kell terelned. Engedd el, ami már nem tartozik hozzád, és mondj nemet, ha úgy érzed, hogy valami nem felel meg belső igazságodnak.

Milyen lépések vezetnek a célhoz?

  1. Melyek azok az elsőségek (prioritások), amelyek elvezetnek a célomhoz?
  2. Mi ehhez a megfelelő terv?

Ha valódi önmagad éled meg, automatikusan tisztában leszel a dolgok fontosságával, és olyan eseményeket és embereket vonzol magadhoz, akik hozzád tartoznak. Terhek nélkül élheted az életed, értékeiddel pedig a mindenség boldogulásához is hozzájárulsz, ennek következtében pedig a mindenség is gazdagon megjutalmaz. Aki megtanulja, hogyan kell élnie az életét, automatikusan képes lesz rá, hogy elkészítse a cél eléréséhez szükséges tervet, és közben támogatást is kap hozzá az élettől.

…még egy kis útravaló

(A részlet Kurt Tepperwein könyvéből való.)

Az állábbi cikkek is érdekesek

Csak magánszemélyeknek

Csak magánszemélyeknek

Kedves érdeklődő! 2022. 09.01-től CSAK MAGÁNSZEMÉLYEKET SZOLGÁLOK KI! Vállalkozásomat KATA-alanyként működtetem, így a...

Áldott ünnepeket …

Áldott ünnepeket …

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves Látogatómnak és Ismerősömnek! [mailerlite_form...

Alexanderezz!
Share This