fbpx

Ne téveszd szem elől célod! – avagy tudatos tervezés 4.

több ajtó egy sorban, az egyik sárga
b

Itt találod „tudatos tervezés” sorozat előző elemeit: meghatározás, indíték, célok kitűzése.

Zárásképp még egy kis útravaló:

Értsd meg, hogy még akkor is eltart egy ideig, mire igazi áttörés, változás következik be az életedben, ha visszavonhatatlanul elhatározod, hogy mostantól fogva felelősségteljesen és magasabb szinteken alakítod és élvezed az életet. Semmi sem változik meg egyik napról a másikra. Ha úgy volna, nem is lennél képes megbirkózni az új helyzettel. Energiameződnek lépésről lépésre, óvatosan és gyakran tudattalanul kell a régi, elavult mintákat feloldania, az újakat felvennie, és megismertetnie veled. Ha az előkészület lassú folyamata elmaradna, az új minták rezgései túlságosan is eltérnének a rezgéseidtől, ami diszharmóniát idézne elő a lelkedben.

Fontos, hogy mindezt szem előtt tartsd, és makacsul hű maradj eredeti célodhoz, vagyis elegendő időt és energiát fordíts rá. Mindezek ismerete és következetes betartása nélkül elveszítenéd célodba vetett hited, ami pedig garantáltan megakadályozna a cél elérésében! Más szavakkal kifejezve azt is mondhatnánk, hogy életünk minden egyes pillanatában adódik olyan alkalom, amikor előreléphetünk az úton, de számtalan olyan is akad, amely letérít az ösvényről.

Kítűnő példa erre Lewis Carroll Alice Csodaországban című meséjének egyik jelenete. Alice eltéved, és fogalma sincs, hol van. Megkérdezi a macskát, aki egy fa vékony ágán ül: – Megmondanád, hogy hogy jutok innen tovább? A macska így válaszol: – Ez elsősorban attól függ, hová szeretnél menni. – A hová az egyáltalán nem játszik olyan nagy szerepet, a lényeg, hogy eljussak valahová – válaszolja Alice. A macska erre gunyorosan a következőket feleli: – Ebben az esetben teljesen mindegy, merre mész!

Ébredj fel, és légy tudatos, hogy ne juss Alice sorsára. Most már ismered azokat a lépéseket, amelyek a beteljesült élethez szükségesek. Járd következetesen ezt az utat, és ne téveszd szem elől a célod, még akkor se, ha vágyad nem azonnal, nem ma fog teljesülni! Lehet, hogy a beteljesülés kezdetben apró esőcseppek formájában érkezik, de idővel egyre nagyobb viharokat kavar!

(A részletek Kurt Tepperwein könyvéből való idézetek.)

Nekem épp jókor kerültek kezembe e szavak. Ezt kívánom neked is!

Az állábbi cikkek is érdekesek

Csak magánszemélyeknek

Csak magánszemélyeknek

Kedves érdeklődő! 2022. 09.01-től CSAK MAGÁNSZEMÉLYEKET SZOLGÁLOK KI! Vállalkozásomat KATA-alanyként működtetem, így a...

Áldott ünnepeket …

Áldott ünnepeket …

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves Látogatómnak és Ismerősömnek! [mailerlite_form...

Alexanderezz!
Share This