fbpx

Ülőmunka ≠ hátfájdalom

Szabadulj meg az ülő munka és a rossz testtartás okozta fájdalmaktól torna nélkül!
kifáradt irodasztalnál ülő nő
estate planning 53

Fordulj hozzám

A mentorálás első lépéseként feltérképezzük, hogyan vagy most. Mik a nehézségeid, mi okoz számodra problémát.

Sokan fordulnak hozzám rendszeres hátfájdalommal, az ülő munkából fakadó helytelen testtartás tüneteivel, vagy akár gerincferdülés okozta panaszokkal, sérvvel és sérvkezdeménnyel. Ha orvosi diagnózissal rendelkezel, azt is megnézzük. Pontosítjuk, miben lehetek a segítségedre, és miben nem.

Átbeszéljük, milyen hatással van az életedre ez a jelenlegi állapot, miben szeretnél eredményt elérni, mi jelenti számodra a sikert. Megvizsgáljuk mozgásmintáidat, gyakorlati példák segítségével átvesszük, hogyan csökkentheted izmaid feszességét néhány kisebb változtatással.

Amikor feszes a hátad, fáj a vállad és a nyakad

Amikor feszes a hátad, fáj a vállad és a nyakad, vagy egyéb kellemetlenségeket tapasztalsz, be vagy feszülve, nagy valószínűséggel helyileg szeretnéd orvosolni a problémát. Ugyanakkor az esetek többségében a megoldást máshol találod.
Éppen ezért megmutatom neked a testedet meghatározó összefüggéseket. Hogy az ülésed, hogyan határozza meg a derékfájdalmadat, vagy ha sajognak a vállaid, és a nyakad is rendszeresen fáj, az hogyan függhet össze a medencéd állásával. A részletekbe csak annyira megyünk bele, hogy megértsd az összefüggéseket, és használni tudd a gyakorlatban.
Számítógép előtt űlő nő

A helytelen testtartás és a fájdalmat okozó állapot

Felhúzott vállal ülő nő

A helytelen testtartás és a fájdalmat okozó állapot ritkán alakul ki egyik pillanatról a másikra. Még ha váratlan sérülésről is van szó, szinte biztos, hogy volt előjele.

Éppen ezért megmutatom, hogyan tudod egyszerű, könnyen elvégezhető gyakorlatokkal fejleszteni az érzékenységedet, tudatosítani az apró feszültségeket.

Hogy miért fontos ez? Mert csak akkor tudsz változtatni valamin, ha tudsz róla.

Mozgásmintáink és szokásmintáink láthatatlanok számunkra, helyette tele vagyunk sztereotípiákkal: egyenesebben kellene ülnöm, jobban kellene figyelnem a testtartásomra… Legbelül gyötörjük magunkat, hogy többet kellene tornáznunk, miközben nincs időnk, vagy kedvünk.

Az Alexander-technika segítségével egy olyan eszközt adok a kezedbe, amellyel a meglévő tevékenységeid közben tudsz odafigyelni magadra. A gyakorlás ideje megegyezik a hétköznapi cselekedeteiddel. A kárt okozó mozdulatokról lerántjuk a leplet. Megoldási formulát kapsz arra, hogyan lehet mozgásod és testtartásod könnyedebb és harmonikusabb.

Megszabadulsz a stressz és a monoton munka okozta mellékhatásoktól

Az ülőmunka nem lesz rémálom többé, helyette egy izgalmas kihívás, egy lehetőség a fejlődésre.

Lehet, hogy te is sok helyet megjártál már, de hosszútávon nem kaptál megoldást a problémádra. Talán szeretnél mozogni, de nem tudod beépíteni az életedbe, nem fér bele az énidődbe, vagy egyszerűen nem ez jelenti számodra az elsődleges kikapcsolódást. Ez mind rendben van, mert a meglévő tevékenységeidet fogjuk kielemezni, és megnézzük, hogyan tudod ezeket hatékonyabban végezni. Azaz kevesebb feszültséggel és összességében kevesebb fájdalommal, lelkiismeretfurdalás nélkül.

Az is előfordulhat, hogy sokat sportolsz, mégis tele vagy feszültséggel, és fájdalmakkal küszködsz. A mozgás alapvetően kiváló dolog, ugyanakkor tudnod kell, hogy a meglévő megszokásaidat tovább mélyíted vele. Míg ha rájössz, hogyan használhatod a tested, könnyedebben és kevesebb feszültséggel, akkor nem csak az ülő munka során megjelenő feszültségeket enyhítheted, de a sportbeli teljesítményedet is növelni tudod és csökkented a sérülésveszély kockázatát.

01

Nem maradsz benne a káros fájdalomhoz vezető szokásokban.

A gyakorlások által eléred, hogy nem a fájdalom és betegség lesz az első jelzés. Szervezeted belső jelzéseit képes leszel hamarabb észrevenni, így lesz lehetőséged a változatásra. Arra is választ kapsz, hogyan és min érdemes módosítanod. A környezeted helyett, újra te irányítasz.
02

Nem kell órákat szánnod az otthoni gyakorlásra, és fárasztó feladatokat sem kell végezned.

Helyette megnézzük, mit kell elengedned ahhoz, hogy mozdultaid és testtartásod, visszaálljon a természetes egyensúlyi állapotba. Vezetlek az úton, és idővel nem csak én fogom látni, mit érdemes tenned, és mit nem, te magad is egyre jobban fogod tudni, hol, és hogyan változtass.

03

Kezd velem!

Amikor erősíteni, tornázni vagy akár nyújtani kezdesz, könnyen elfelejtheted, hogy mielőtt belekezdesz érdemes lenne kipucolni a hátráltató tényezőket. A számítógéped programjai sem futnak jól, ha az operációs rendszereden vírus fut. Valahogy így van ez a mozgásunkat hátráltató feszültségekkel is. Amint megszabadulunk tőle, hatékonyabban futnak a programok, élvezetesebb lesz az erősítés és a torna, jobban megy a nyújtás.

Tudnivalók

5

Vásárlás után felveszem veled a kapcsolatot és leegyeztetjük az első találkozó időpontját. Ezért, kérlek, figyelj, hogy helyes adatokat adj meg. Segítség, ha tudom a telefonszámodat is.

5

A személyes foglalkozásokat Budapesten a XI. kerületben (Bartók Béla út 79.) tartjuk, az online órákat Zoom segítségével a virtuális térben.

5

Egy foglalkozás hossza 50 perc.

Szoba a Cosmic Latte szalonirodában

Vegyél részt egyéni mentorálásban!

A jelentkezem gombra kattintva tudod a kosárba tenni a szolgáltatást.

Feltérképezés szolgáltatás ikon - képernyő

Feltéképezés

 
Online
videós
találkozó.
 

ingyenes

Mentor szolgáltatás ikon - korona

Mentorálás

Egyéni.
2 hónap közös munka.
8 egyéni alkalom.
Hetente inspirációs emailek.
Videós tananyag a gyakorlatokhoz.
E-mailes elérés az alkalmak között.

120.000,-

Egyszeri alkalom szolgáltatás ikon - nagyító

Foglalkozás

50 perc.
Személyes
vagy
videós
találkozó.

20.000,-

Gyakran ismételt kérdések

Így készülj
Kérlek, gyere nadrágban. Általános öltözet megfelelő, nem kell átöltöznöd.

Nyitottság és egy csipet kíváncsiság mindig jól jön.

Erre számíthatsz
Beszélgetünk, felfedezünk, kipróbáljuk. A személyes találkozókon a verbális kommunikáció mellett érintést is használok, valamint az óra egy részét egy masszázsasztalon töltöd (normál ruhában, cipő nélkül).
Vásárlás menete
A piros “jelentkezem” gombra kattintva tudod megvásárolni a foglalkozásokat.

A linkre kattintva betöltődik Kosár nevű oldal, ahol láthatod a kosaradba helyezett termék nevét, és mennyiségét.

Amennyiben van kuponod, azt a szürke “kuponkód” feliratú mezőbe tudod beírni és a “kuponkód beváltása” gombra kattintva aktivizálni.

Végül kattints a “tovább a pénztárhoz” feliratra.

Az új oldalon add meg a számlázási adataid, (a csillagozott mezők kötelezőek,) és válaszd ki a fizetési módot, majd küldd el a megrendelést.

Banki utalás esetén az e-mail címedre küldöm meg a további szükséges tennivalókat. Barionnal való fizetés esetén, a rendszer a Barion biztonságos felületére visz át, ahol használhatsz bankkártyát vagy Barion számlát.

Megrendelés utáni teendők
Megrendelés után kapsz egy e-mailt a leveles ládádba. Amennyiben nem érkezik meg 24 órán belül, kérlek jelezd a [email protected] e-mail címen.

Amint megérkezett az utalás, vagy megjelenik a barionos fizetés, 3 munkanapon belül felkereslek az általad megadott e-mail címen időpont egyeztetés végett. (Segítség, ha megadod a telefonszámodat. Telefonon könnyebben tudunk időpontot egyeztetni, és az esetlegesen spamben landolt levelekből adódó nehézségeket is könnyen elkerüljük.)

Fülöp Viktória

Alexander-technika oktató

Meggyőződésem, hogy a hétköznapi testtudatossággal olyan energiákhoz és lehetőségekhez juthatsz hozzá, amelyekről eddig talán nem is tudtad, hogy léteznek.

Megmutatom neked, hogy ezek a belső erőforrások számodra elérhetőek, csupán apró lépések, és egy kis ismétlés szükséges ahhoz, hogy te is képes legyél őket alkalmazni a harmonikus testi-lelki szabadságod érdekében.

Fulop Viktoria Alexander technika 1

Szakmai háttér

2006-ban végeztem a BME Építészmérnök karán, és ugyanebben az évben találkoztam az Alexander-technikával.

2007-ben kezdtem az Alexander-technika oktatói képzést.

2011-ben szereztem meg a tanári képesítésem Magyari-Beck Anna iskolájában.

2014-ben levizsgáztam a STAT (The Society of Teachers of the Alexander Technique) nemzetközi vizsgabizottsága előtt.

2019-ben csatlakoztam a Magyar Alexander-technika Tanárok Egyesületéhez (ATE).

Minden évben részt veszek a hazai szervezésű workshopokon és továbbképzéseken. 2017 óta rendszeresen veszek részt külföldi oktatók nemzetközi programjain. 2019 óta aktív tagja vagyok az Alexander-technika Tanárok Egyesüeletének.

Ügyfeleim véleménye

„Viki kiváló érzékkel ébresztett rá, hogy visszatalálhatunk ahhoz a működéshez, amire az emberi test ‘tervezve van’, lépésenként lebontva a képernyő előtt töltött órák nyűgjét és baját. Igazi életmódváltást hozott az Alexander-technika elsajátítása!”

Boros Judit

„Viki foglalkozásai nagyon hatékonyak, segítségével sokat mérséklődött a hátfájásom, javult a tartásom, és nem utolsósorban relaxációnak sem utolsó az Alexenderezés! Testileg, lelkileg is sokat segített, Viki nagyon odaadóan végzi a munkáját, én a szó szoros értelemben úgy éreztem, hogy csodát tesz a hátammal. Tiszta szívből ajánlom.”

Darida Viktória

„Kevésbé vagyok merev, cselekvés közben is kevésbé feszülök rá a szó igazi és átvitt értelmében is. Sokkal hamarabb észreveszem a helytelen testtartást és nem korrigálom, de valahogy amint észreveszem „enged” az a részem.”

Barta Kata

Vegyél részt egyéni mentorálásban!
Alexanderezz!
Share This