fbpx
várandós anyuka

Várandósság

Általánosságban kevés szót említünk arról, hogy az anyaság fizikailag is kimerítő. Ebben az időszakban tested óriási változáson megy keresztül, szervezeted két (ha nem több) életet táplál, testsúlyod megnő, súlypontod eltolódik. Ha korábban tapasztaltál fizikai fájdalmakat vagy nem volt kiegyensúlyozott a testtartásod, akkor várhatóan ez csak romlani fog. Szülés után a tested fokozatosan alakul vissza, miközben már jó eséllyel szoptatsz, rendszeresen emelgeted és ringatod kisbabád, hordozol vagy babakocsit cipelsz. És ez az időszak sokkal hosszabb, mint ahogy elsőre gondolnád, hiszen még egy 20 kilós óvodás gyermeket is felemelsz, babusgatsz, segítesz. Ha pedig több gyermeket szerenél ez könnyen 7 évet is felölel vagy még annál is tovább tart.

Lehet, hogy

te is így vagy ezzel

* már most fáj a derekad
* szeretnél felkészültebb anyuka lenni
* félsz a szülés fájdalomától
* megelőznéd a rossz testtartásból fakadó nehézségeket
* fáj a térded
* elkerülnéd a cipelésből adódó hátfájást

Anyuka hátfájással
Neked

miben tudok segíteni?

Terhes kismama a gyermekével
R

hogy a változó időszakban megtaláld új egyensúlyi állapotod, amellyel kíméled gerinced és ízületeid

R

csökkentjük az aggódásból fakadó fizikai feszültségeket, amely hatására tested és lelked is könnyebbedik

R

átbeszélünk hétköznapi mozgásmintákat, amellyel elkerülheted tested túlterhelését

R

a szülés fájdalommal jár, de sokat könnyíthetsz magadnak azzal, hogy tudod, hogyan reagálsz rá

R

felkészülünk a jövőre, átnézzük, hogyan tartsd és emeld a gyermeked miközben képes vagy a saját testedre is figyelni

R

szó lesz arról, milyen testtartásihibákat követünk el szoptatás és pelenkázás közben és mire figyeljünk

R

támogatlak abban, hogy tudatosabban használd a tested és könnyedebbé tedd a kisgyerkemes időszak 5-6 évét

Mi történik a találkozókon?

Megmutatom, miért érdemes az egész testeddel foglalkozni egyszerre, semmint egyes területeken javítani.

Átveszünk alapvető mozgásmintákat, amelyeket nagyon sokat használsz, úgy mint ülés, állás, járás, emelés, és megnézzük, hogyan csinálhatod úgy, hogy elengeded a szükségtelen többletfeszültségeket, és kihasználod tested belső erőforrásait.

Anatómia órát nem tartok, de szó lesz a testtérképedről. Átnézzük mi az, amit helyesen gondolsz, és mi az, amit nem. Az elmédben lévő testtérkép közvetlen hatással van a testtartásodra, a mozdulataidra, a fájdalmaidra.

Segítelek abban, hogy érzékenyebbé válj a tested jelzéseire, és így hamar felfedezd a felesleges izomfeszültségeket. Azt is megmutatom, milyen módon tudsz ezektől megszabadulni.

referenciák

Akiknek már segítettem

"Az életem mindennapos része a mozgás, munkàmból és a hobbymból adódóan. Számos orvos, manuálterapeuta, gyógytornász, masszőr meglátogatása után, Viki volt az, aki megmutatta, és megtanított azokra a finom technikákra a testemmel kapcsolatban, melyeket nap, mint nap alkalmazva tudok fájdalom nélkül létezni, mozogni. Mindenképpen ajánlom, nem csak sportolóknak, hanem irodai munkát végzőknek is ezt a technikát és Viki, 🙂. Hálás köszönet neked, Viki, hogy ismét jól érezhetem magam a testemben. 🙏"

Bodnár-Pásztor Zsófia

Otthon-ka Mozgás-és képességfejlesztő Központ vezetője

"Én már évekkel ezelőtt jókat hallottam az Alaxender-technikáról, de akkor még nem voltak mélyebb ismereteim a dologról, csak annyi, hogy fejleszti a testtudatosságot és táncos körökben népszerű.
Aztán egy évvel ezelőtt belefutottam egy hirdetésbe, hogy a környékünkön Alexander-technikát oktató baba-mama csoport indul, és úgy éreztem, hogy nekem éppen erre van szükségem. Akkor épp a kisbabás lét testi és lelki fájdalmaival, nehézségeivel, magányosságával küszködtem, és nekem minden szempontból sokat segítettek ezek a kiscsoportos foglalkozások. Az ott megtanult gyakorlatok, tippek, trükkök nagyban hozzájárultak a derékfájásom leküzdéséhez, és a mentális jóllétem visszanyeréséhez, a csoportos forma pedig számomra külön előny volt, mert így nem volt probléma a gyermekfelügyelet, míg én tanulok, illetve a hasonló élethelyzetben lévő, hasonló problémákkal küzdő anyukák társasága is erőt adott. Maga az Alexander-technika is egyszerűen nagyszerű, ehhez pedig Viki kedves, barátságos, megnyugtató személyisége a hab a tortán.
Jó szívvel ajánlom az Alexander-technikát és Viki óráit bárkinek, aki szeretne könnyedebben, harmonikusabban mozogni és létezni, illetve szeretne hatékony segítséget kapni a fizikai és lelki feszültségeinek feloldásához."

Magyar Zsuzsannna

“Hónapok óta tartó hátfájásom miatt kértem Vikitől segítséget és nem csak a fájdalomtól szabadultam meg, de kezének gyógyító érintését is megtapasztaltam.”

Wágner Ildikó

a Virágdíszek megálmodója és alkotója

“Nekem az tetszik az Alexander-technikában, hogy visszaadja a testednek azt a tudást, amivel gyerekkorodban természetesen rendelkezett. Egy egészséges gyermeknek csodaszép a tartása és a mozdulatai harmonikusak. Idő ráérezni, de annyira jó érzés volt megtapasztalni, hogy a testem emlékezik.”

Nemoda Zsófia

4 gyerekes anyuka, a mamasuli.hu szerzője

" Viki egy tudatossági irányt mutatott nekem, egy szemléletmódot, amit a hétköznapokban is nagyon jól fogok tudni alkalmazni. Egy újfajta kapcsolódást a testemmel, ami át fogja alakítani az önmagamra való odafigyelést."

Kalmár Anna

az AdniJóga alapítója

Alexanderezz!
Share This