fbpx

A jó és a rossz csapdája

Gyerekként azt tanuljuk, hogyan csináljuk „jól” a dolgokat.

Majd mikor felnövünk, lassan rá kell jönnünk, hogy amennyi hasznunk volt ebből, legalább annyira zártuk magunkat börtönbe.

Mert bár érthető, hogy szeretnénk célba érni, nehezen engedjük meg magunknak a bukást. Azt, hogy elessünk. Gyakran várjuk el magunktól, hogy azonnal „jól” sikerüljenek a dolgaink.

A „rossz” gyakran a „kudarc” szinonimájává válik az elménkben, és ez gátat jelent fejlődésünkben. Alexander rámutatott, hogy amikor „jól” akarunk csinálni valamit, akkor sétálunk bele leginkább a csapdába, mert mérlegelés nélkül megpróbáljuk újra elvégezni a dolgot.

Legtöbbször csupán ugyanazt ismételjük meg egyre nagyobb erőfeszítéssel.

Másképpen fogalmazva, újra csináljuk ugyanazt, csak rosszabbul.

Alexander „Az ember legfőbb öröksége” című könyvében arról ír, hogy megadhatjuk magunknak a választás lehetőségét. Azaz dönthetünk arról, hogy így, vagy úgy legyen, esetleg egyáltalán ne történjen semmi.

alexanderezz szabadsag jo es rossz bortoneben 1

Ez a szempillantásnyi szünet elég arra, hogy megszabaduljunk a mélyen gyökerező megszokásoktól, elengedjük a feszültségeket, és könnyedebb utat találjunk célunk elérésére.

A momentum, amikor adunk magunknak egy gondolatnyi teret elég ahhoz, hogy kiszabaduljunk abból a bizonyos börtönből, amiben akár hosszú évekig észrevétlenül éltünk, és teret adjuk valami másnak.

Igaz ez a mozgásmintáink megváltoztatására, és az életutunk újragondolására egyaránt.

És ez kell ahhoz, hogy a zsákutcák helyett megtaláljuk a saját utunkat, ami nekünk működik. Ami nekünk könnyedén működik.

Bátorítalak, hogy adj magadnak egy szempillantásnyi szünetet, és ezt ismételd újra és újra. Mérlegelj a pillanatban! Így lesz lehetőséged arra, hogy testileg és lelkileg egyaránt felszabadulj.

Kíváncsi vagy, hogy az Alexander technikája hogyan tud segíteni az utadon?

Keress meg az alábbi linkek egyikén!

Az állábbi cikkek is érdekesek

Alexander torna ?

Alexander torna ?

Amikor találkozol az Alexander-technikával, és azt hallod, segít a hátfájdalom megszüntetésében és megelőzésében, sőt...

Alexanderezz!
Share This