fbpx

#05 Az Alexander tanár érintése

Néhány szóban írok a technika tanulásáról és a tanításáról.

Alexander foglalkozásra vigyünk kényelmes öltözetet! Fontos, hogy ruhánk kényelmetlensége vagy esetleges szűkössége ne akadályozza mozgásunkat.

Az Alexander tanárok mozgásmodellekel dolgoznak, ezért egy órát szemlélve azt láthatod, hogy a diák egy tükör előtt áll, a tanár érinti, időnként leül, majd ismét feláll. Ameddig nem veszel néhány órát, nem is érted, hogy mi ebben az érdekes!

Később láthatsz olyat, hogy a tanítvány egy asztalon fekszik, a tanár pedig körbejárja, magyaráz, érinti.

Ne zavarjon meg!

A technikát mindig minden pillanatban alkalmazhatod! Sőt ez is a lényeg!

Igen, a tánár érint, szemléltet, mutogat, felhívja a figyelmedet számtalan, eddig elfeledett/elnyomott érzetre. Idegrendszerednek új ingereket, (információkat és irányokat ad,) egy szabadabb testhasználatot közvetít.

Mégis fontosnak tarom tisztázni azt, hogy a tanár érintése kicsit sem hasonlatos egy reiki kezeléssel vagy egy masszőrnél eltöltött órával! Az Alexander techinka nem sorolható a kezelések kategóriájába, sokkal inkább a tanulás és a tanítás csoportjába! Ugyanakkor a technika következtében, önhasználatod helyes útra terelése változásokat hoz, meglévő fájdalmaid, és betegségeid tűnhetnek el, vagy hagyhatnak alább.

Azért szeretném ezt hangsúlyozni, mert ezáltal az órán való részvételed és aktivitásod is sokkal jobban kell, hogy hasonlítson egy nyelvórához, (ahol az új nyelv a tested jelzéseinek megismerése,) mintsem egy kezelésre, ahol passzív befogadó vagy. Az Alexander foglalkozás aktív figyelmet kíván, melyet megtanulsz kivinni az utcára, a hétköznapokba is.

Az állábbi cikkek is érdekesek

Alexander torna ?

Alexander torna ?

Amikor találkozol az Alexander-technikával, és azt hallod, segít a hátfájdalom megszüntetésében és megelőzésében, sőt...

Alexanderezz!
Share This