fbpx

Éld meg a teljességet – elérhető

Ma olyan dologról fogok írni, amit nagyon nehéz megfogalmazom, mégis fontosnak tartom, hogy megtegyem.

A napokban megéltem azt a teljességet és kiegyensúlyozottságot, amire úgy gondolom vágyom. Amikor úgy érzed, minden apró nehézség ellenére össze tudod hangolni a dolgokat, mikor csodával határos módon minden belefér, mikor úgy érzed, jól vagy ott ahol vagy, és ebben az egységben még ki is tudsz pillantani a világodból. Rá tudsz csodálkozni a napsütésre, légzésed teljes és feszültségmentes.

Ó igen, tudom, a légzés az állandóan visszatérő vesszőparipám, de tényleg úgy vélem, hogy számomra nagyon jó indikátor. Megmutatja, hogyan állok is épp a dolgokkal és élevezem, ahogy egyre többször tudatosítom, mi a helyzet. 

Ez is segít abban, hogy eljussak eddig az élményig. Sajnos nem találok rá megfelelő (és csöpögésmentes) szavakat, de ha csak egy kicsi figyelmet szentelsz önmagadnak, te is rátalálsz. Néha napján szervezz magadnak segítséget és bűntudat nélkül kapcsolódj ki (bármi is legyen az számodra.) Biztos vagyok benne, hogy bár gyermek(ei)dtől távolabb töltesz egy kis időt mégis ők is profitálnak ebből. Akkor tudják feltölteni nálad a kiürült kis csészésjüket, ha bőven van a teáskannádban!

Innen a következő lépés, hogy eljutunk oda, hogy mikor velünk vagyunk, akkor is legyen egy kis figyelmünk önmagunkra. Így könnyebben eljutunk a fent említett élményig.

És igen, néha én is azt érzem, hogy azok a fránya hormonok – vagy ki tudja mi, én többnyire arra fogom, de más a Holdra esküszik. Szóval időnként rendesen keresztbe tudnak tenni és megkeserítik önmagamhoz való viszonyomat. Talán ha nem lennének hullámvölgyek, akkor nem lennénk képesek megélni a hullámhegyek adta eufóriát. Az mindenesetre fontos, hogy képes legyél észrevenni és megélni ezeket a pillanatokat.

Ezért tartottam fontosnak leírni mindezt. Mert van ilyen és beszélni kell róla és tudni hogy elérhető kiegyensúlyozottság, a harmónia. Folyamatosan dinamikusan változik, de elérhető ez a változó egyensúly. Nekem is, neked is, másnak is.

Segítsd barátaidat, hogy ők is megismerjék az Alexander-technikát és előnyeit!

Az alábbi linkeken könnyen meg tudod osztani a bejegyzést.

Az állábbi cikkek is érdekesek

Alexanderezz!
Share This