fbpx

Kismama vagy? Feltétlenül alexanderezz!

Először is szívből gratulálok! Csodálatos út vár rád, és hogy ez tényleg ilyen is legyen, segítek a testi fájdalmaid csökkentésében.

Ebben az időszakban nagy változáson mész keresztül mind lelki, mind testi téren. Alexander-technika tanárként, testtartástrénerként most ez utóbbi kapcsán szólok hozzád.

Miközben a kisbabád növekszik benned, a tested fokozatos átalakulásával megváltozik a súlyelosztásod és kicsit átrendeződnek a szerveid. A szakkönyvekből, amelyeket már biztosan rongyosra olvastál, tudod, mi vár rád. De gondoltál már valaha arra, hogy milyen feszültségek, gócpontok keletkezhetnek a testedben a várandósság alatt a testtartásod megváltozásával?

Feszültségmentes várandósság Alexander-technikával

Most hogy érzed magad? Merev vagy könnyed vagy?

Tudod, minél könnyedebb a tartásod, minél kevesebb feszültséget hordozol a testedben, annál könnyebb lesz ez a változás. Minél rugalmasabb, nyitottabb a szervezeted, annál kevésbé ragaszkodsz a merev tartáshoz és annál egyszerűbb lesz ez az időszak.

Nagyon sokan élnek feszültségekkel teli sémákkal, ahelyett, hogy könnyedén, tudatosan mozognának. Bizony, a mozdulatainknak is megvannak a maga sémái és észre sem vesszük.

Sajnos még mindig kevesen ismerik az Alexander-technikát, amely segítségével, azaz egy kis odafigyeléssel óriási eredményeket és különbségeket érhetünk el a testünk egészségét, a testtartásunkat és a feszültségmentes mozdulatokat illetően.

Ebben a változó állapotban, a várandósságod minden egyes napján kiemelten fontos, hogy a te szervezeted is jól működjön! Mert ha eddig nem fájt, most bizony fájni fog a hátad, a derekad, a lábaid stb.

A sport ronthat is a helyzeten

Nagyon sokan már igen fiatalon találkoznak a hát- és derékfájás problémájával, ami kicsit sem természetes. A sportolás segít, de alapjában véve a testünkben meglévő feszültségeket továbberősíti.

Mondok egy példát:

Ha valaki nagyon sokat görnyed, akkor sportolni is beesett mellkassal és előreesett vállakkal fog. Így pont azokat az izmokat erősíti majd, amelyeket elengedni kellene ahhoz, hogy közelebb kerüljön az egyensúlyhoz és a könnyed mozgáshoz. Érted?

Miért felejtettünk el helyesen mozogni?

Azért, mert az érzékszervi érzékelésünk a civilizáció adta gyors változások közepette elromlott. Olyan, mintha egy elromlott iránytű segítségével próbálnánk haladni ahelyett, hogy – a bennünk rejlő természetes erőt alkalmazva– dolgoznánk a gravitáció ellen. Nem, mi inkább teljes egészében a gravitációnak adjuk magunkat és csak gyűjtjük a felesleges feszültséget a testünkben.

Főleg, ha kismamaként több kiló plusz is kerül ránk, ráadásul a baba súlya is jelentős. Ha azonban még az első trimeszterben elkezded az Alexander-technika segítségével megtanítani a testednek a helyes mozdulatokat, meg tudod előzni a változásokból adódó kellemetlenségek jó részét.

Ismerd meg még most az Alexander-technikát, amikor még nincsenek fájdalmaid. Sokkal könnyebb új szokásokat elsajátítani, amikor még nem fáj mindened, nem igaz?

Mai feladat:

Ha rendszerint egyenes térddel szoktál lehajolni, ezt innentől felejtsd el! Használd a csípő, térd és boka ízületeidet! Vagyis egyszerűen guggolj ahelyett, hogy hajolnál!

Ha kérdésed van vagy időpontot szeretnél, ne habozz! Írj nekem!

Segítsd barátaidat, hogy ők is megismerjék az Alexander-technikát és előnyeit!

Az alábbi linkeken könnyen meg tudod osztani a bejegyzést.

Az állábbi cikkek is érdekesek

Az Alexander módszer lényege

Az Alexander módszer lényege

Ebben a bejegyzésben az alábbi témákkal ismerkedhetsz meg. Mi az Alexander-technika és miért érdemes tudni róla?...

Alexander torna ?

Alexander torna ?

Amikor találkozol az Alexander-technikával, és azt hallod, segít a hátfájdalom megszüntetésében és megelőzésében, sőt...

Alexanderezz!
Share This