fbpx

Helló és viszlát 2017-re

Lezajlott az évvégi hajrá. Mindig érdekesnek találom, milyen felfokozott a karácsony előtti néhány hét, majd pikk-pakk eltűnnek az ünnepek és egy pillanat alatt a szilveszteri óév búcsuztatásban találjuk magunkat. Érdemes mostanság szánni pár órát arra, hogy megnézzük, hogyan alakult az elmúlt évünk, miket értékelünk a legjobban, mi töltött fel minket, vagy épp miket szeretnénk inkább elkerülni. Persze bármikor megtehetnénk ezt az év során, de azért az évkezdés mindig ad egy kis löketet ehhez.

Már korábban említettem és az adventi kihívás fotóin is láthattátok, hogy 2017-re családunkban ismét nagy változás jön. Egy kisember növekszik a pocakomban, akit márciusra várunk. Így az ünnepek alatt azon is morfondíroztam, hogy lassan meg kell kezdenem a „komolyabb” felkészülést. Bár tudom második gyerkőcként már nem kell kitalálnom a babaszobát és a kelengye nagyobb része is megvan a nagytestvértől, mégis egy kis feszültség költözött testembe-lelkembe, hogy húha, az a 8-10 hét pillanatok alatt elrepül.

Azt hiszem ezt kétévesem is érezhette, mert mostanság kicsit nyűgősebb és sokkal jobban igényel mint korábban. Arra jutottam, érdemes őt is minél jobban feltöltenem az elkövetkezendő hetekben, mikor szüksége van rám, hiszen ki tudja a születendő csöppség mellett mennyivel kevesebb időm és energiám lesz rá.

 

Év indító levelemmel arra buzdítalak, amit én is tettem: gondold át, mi fontos neked.

A megfigyelés az első lépcső ahhoz, hogy teljesebb önamagd légy.

Íme néhány ötlet:

*mi okozta számodra a legnagyobb örömet és boldogságot?
*mit szeretsz legjobban az életedben?
*melyek azok a legfontosabb kapcsolatok, amelyeket ápolni szeretnél?
*milyen célokat és kötelezettségeket tartasz fontosnak és melyeket szeretnéd megújítani?

 

Mivel az újévi fogadalmak nagy részét csak ideig óráig tartjuk, ezért inkább gondolj úgy az évkezdésre mint egy megújulásra.

Mi az, amit szívesen megünnepelsz 2016-ból?
Mi az, amit szívesen csinálnál másképp 2017-ben?

 

Alapozd meg az irányt! Írj három dolgot az alábbiakhoz:

*mely dolgokat fogom magamban szeretni?
*mely dolgok érettek arra, hogy elengedjem őket?
*mely dolgokat szeretném a legjobban elérni?
*kikre tudok számítani és támaszkodni nehéz pillanatokban?
*mely újdosnágokat merem majd felfedezni?
*mely dolgokra lesz erőm nemet mondani?

 

…és végiggondolhatsz néhány egészen egyszerű, hétköznapi ámbár igen meghatározó dolgot is:

*mivel teszem otthonosabbá a környezetem?
*mit csinálok meg minden reggel?
*mivel kényeztetem rendszeresen a testemet?
*melyik három helyre látogatok el?
*hogyan kapcsolódom többet szeretteimhez?
*mivel jutalmazom sikereimet?

 

Ezzel a csomaggal indítalak el erre az évre.

Magam arra jutottam, hogy mostantól szabad pillanataimban még inkább a feltöltődésre és az itthoni teendők rutinjainak kitalálásárára és optimalizálására teszem a hangsúlyt. Pedig jól tudom, hogy a változás állandó, a rugalmasság pedig elengedhetetlen. Én most ezt az irányt határoztam meg. Szeretném, ha kialakulna néhány napi vagy inkább heti rutinom és szeretném ezeket minél jobban megerősíteni. Abban reménykedem, hogy így később is könnyebb lesz visszatérni hozzájuk. Valamint bevallom, szeretnék egy kicsit többet aludni. Ki tudja mi vár rám! No és persze változatlanul vágyom arra, hogy többet tudjak olvasni. Na tessék! Ez már önmagában is elég sok minden nemde?

Így egyúttal e bejegyzésem kicsit búcsúzás is eltávolodás is. Megengedem magamnak, hogy ne blogoljak minden héten. Nem túl könnyű ez számomra, mert annyi ötletem és megosztanivalóm van, csupán időm és energiám kevés. Ettől függetlenül, ha kérdésed van nyugodtan írd meg nekem, igyekszem mihamarabb válaszolni majd.

Az is lehet, hogy néhány apró gondolattal jövök majd és rövidebbeket írok. Az viszont bizonyos, hogy egy picit eltűnök, kicsit lejjebb kapcsolok.

Ezért HELLÓ  2017 és egy kicsit VISZLÁT 2017-re!

Szép napot!

Segítsd barátaidat, hogy ők is megismerjék az Alexander-technikát és előnyeit!

Az alábbi linkeken könnyen meg tudod osztani a bejegyzést.

Az állábbi cikkek is érdekesek

Alexanderezz!
Share This