fbpx

Hogyan légy Katinka? Nyerj házi olimpiát!

Tartalom
B
C
Fájdalom feltérkepzés
Fülöp Viktória

Először is innen a távolból is gratulálok Katinkának a fantasztikus eredményekért és vele együtt minden más olimpikonunknak is, akik képesek voltak arra, hogy kijussanak, képviseljenek minket, és kihozzák magukból az akkori maximumot!

Katinka szárnyalása elképesztő.

Az is világosan látszik, hogy rengeteget változott az elmúlt években. Számos területen kell fejlődni és odatenni magad ahhoz, hogy ilyen sikereket érj el. Abban is biztosak lehetünk, hogy minden élsportoló és csapata is odateszi magát. Mégis mi az, amit ez a páros másképp lát és másképp csinál?

Én úgy vélem, bevállalják az ismeretlent, az új utat. Mernek kísérletezni és hibázni is. Bátran keresik azt, ami nekik működik!

 

F. M. Alexandert szavai jutnak eszembe!

„Képtelenség olyat csinálnod, amit nem ismersz, ha állandóan azt csinálod, amit már ismersz”“You can’t do something you don’t know, if you keep on doing what you do know.”

Nos, ők elindultak azon az úton, amit nem ismertek. A sok versenyzéssel egy egészen újszerű módját fejlesztették ki annak, hogy kitapasztalják, hogyan „működik” a sportoló, mikor versenydrukk alatt dolgozik. Hogy megfigyelje, mi történik másképp, mint edzésen. Hogy hozzászokjon az újabb és újabb helyszínekhez, ahhoz hogy máskor úszik, mint az edzés ideje van, hogy más időzónában van a verseny ideje alatt, hogy máshol alszik mint általában vagy edzőtáborban. Hogy oda kell érni időre, hogy más az öltöző. Ezernyi apróság. Plusz a verseny közbeni élmények: versenytársak a medencében és azon kívül, személyzet… tényleg végtelenségig sorolhatnám.

Boldog vagyok, mikor olvasom Katinka nyilatkozatát a 3. olimpiai aranyérme után, melyben elmondja a titkot, amelyet mindannyiunknak érdemes követnie. Mert itt a lényeg!

„Megvoltak a célok, de nem az aranyakra gondoltam, hanem az időkre, meg azokra a technikai dolgokra, amiket szerettem volna megcsinálni. Akkor úszom jól, ha ezekre koncentrálok, és nem a végeredményre” – mondta Hosszú Katinka. (forrás: INDEX)

Az Alexander technika alapelve, hogy kerüljük a célhódítást és sokkal inkább a folyamatra és a kivitelezés módjára tegyük a hangsúlyt. Ezzel segítünk magunknak, hogy a jelen pillanatban legyünk és a helyzetnek megfelelően cselekedjünk vagy éppen ne cselekedjünk.

Katinka és edző férje ezt tökélyre fejlesztette. Ugyanakkor nem kell olimpikonnak lennünk ahhoz, hogy a magunk vizében mi is meghozzuk a változást.

Versenyzőink mindig inspirációt adnak. Megmutatják nagyban, mi mire lehetünk képesek a saját „kis” világunkban.

Légy bátor! Próbálj ki új utakat! Kísérletezz! Arra figyelj, amit csinálsz és ne arra, amit el szeretnél érni. Az legyen inkább csak egy irány, ahova tartasz.

Ha szerencséd van új ismeretlen útra tévedsz, ami sokkal jobban beválik. Az is lehet, hogy eléred a kitűzött célt, de könnyedén, hiszen nem görcsölsz rá. Csak ott leszel. Csak megtörténik. Csak odaérsz.

Hajrá!

Segítsd barátaidat, hogy ők is megismerjék az Alexander-technikát és előnyeit!

Az alábbi linkeken könnyen meg tudod osztani a bejegyzést.

Az állábbi cikkek is érdekesek

Alexander torna ?

Alexander torna ?

Amikor találkozol az Alexander-technikával, és azt hallod, segít a hátfájdalom megszüntetésében és megelőzésében, sőt...

Alexanderezz!
Share This