fbpx

Anya hullámvölgyben

Néha nem egyszerű. Valahonnan az égből (vagy éppen belső félelmeimből párolog) körbevesz egy ködfelhő, amely nem tágít. Mindent beszürkít és nem látok egy apró napsugarat sem, melybe belekapaszkodhatnék. Sorolom fel az észérveket, hogy azért mégsem olyan sötét a kép, de nem segít.

Érzem, hogy nem csak lelkem zuhant össze, hanem testem is.

Tudom, ha figyelek légzésemre, fejemet hagyom ellebegni a gerincem felett, kicsit odafigyelek a koordinációmra, hogy mit hogyan csinálok, jobb lesz. De egyszerűen nem megy. Nem akarok figyelni, nem akarok jobban lenni, csak süppedek bele az ingoványos talajba. Hjajj mi lesz így. Azt hiszem, ilyenkor jön el az a pillanat, mikor el kell fogadnunk, hogy van ilyen. Meg kell tanulnunk elfogadni a kevésbé kellemes pillanatokat is. Időt adni magunknak arra, hogy ezt is megízleljük. Még ha kicsit keserű is.

Elengedni valamit a napi teherből, lazítani egy kicsit a gyeplőn és csak ülni a homokozó mellett vagy ölünkbe szorítva átkarolni a kispárnát.

Igazából nem is kell sok idő. Hamar megjelenik a fénysugár, ha nem állsz ellenent, akkor történik valami (kell valamit csinálni, igényel a gyerkőc, csenget a postás), ami kibillent és máris aktívabb leszel. Ez által pedig újra tudsz figyelni önmagadra, újra ott a légzés, a dinamika, sétálsz, leguggolsz, mozgásban vagy és a hogyant te választod meg. Újra vissza tudsz térni önmagadhoz, újra figyelni tudsz magadra is.

Alapvető, hogy önmagadra figyelj! Hogy a te szükségleteidet is kielégítsd, hogy fontos legyél magadnak. Hogy törődj magaddal! Ilyenkor egész apró dolgokkal is gondoskodhatsz magadról! Iszol eleget, megfelelően eszel? Akár mennyiséget akár minőséget illetően. Tudsz figyelni arra, hogy egy órával korábban feküdj le? Ha az a vágyad, hogy végre olvass, tudsz rá szakítani 20 percet minden nap? Ha előkerül a köd és úgy érzed nem tágít keresd meg mi az, amiben nem mondasz IGENt magadnak. Mi az a legfontosabb szükségleted, amit nagyon elhanyagoltál és nincs kielégítve? Hogyan tudnál egy kis lépést tenni az ügyben, hogy az előtérbe kerüljön?

Légy nyitott, próbálj meg az igenek mentén haladni és ne mondj mindenre nemet! Sokkal több lehetőség tárul fel előtted mint gondolnád!

Csinálj egy kis teret a szobában, feküdj le a földre és csináld meg az aktív pihenés!10 perc alatt!

Akár gyerkőccel is, játékosan! Ha már nagyobb vond be őt is, csináljátok együtt!

Itt találsz több információt az AKTÍV PIHENÉSről. KLIKKELJ IDE!

Segítsd barátaidat, hogy ők is megismerjék az Alexander-technikát és előnyeit!

Az alábbi linkeken könnyen meg tudod osztani a bejegyzést.

Az állábbi cikkek is érdekesek

Alexanderezz!
Share This