Kismama lettem

Gratul√°lok! ūüôā

Ebben az idŇĎszakban nagy v√°ltoz√°son m√©sz kereszt√ľl, mely folyamat sor√°n a tested is sokat v√°ltozik. A fokozatos alakul√°ssal, megv√°ltozik s√ļlyeloszt√°sod √©s kicsit √°trendezŇĎdnek a szerveid, mik√∂zben a baba n√∂vekszik.

Min√©l k√∂nnyedebb a tart√°sod, min√©l kevesebb fesz√ľlts√©get hordozol a testedben, ann√°l k√∂nnyebb lesz ez a v√°ltoz√°s. Min√©l rugalmasabb, nyitottabb a szervezeted, ann√°l kev√©sb√© ragaszkodsz a merev tart√°shoz √©s ann√°l k√∂nnyedebb lesz ez az idŇĎszak.

Nagyon sokan √©lnek fesz√ľlts√©gekkel teli s√©m√°kkal, ahelyett, hogy k√∂nnyed√©n tudatosan mozogn√°nak. Sajnos ezt a t√°rsadalom is elfogadja, mert kev√©ss√© ismert ez a technika, amely seg√≠ts√©g√©vel egy kis odafigyel√©ssel √≥ri√°si eredm√©nyeket √©s k√ľl√∂nbs√©geket lehet el√©rni. Ebben a v√°ltoz√≥ √°llapotban kiemelten fontos, hogy szervezeted j√≥l mŇĪk√∂dj√∂n.

Persze furcsa lehet hallani, hogy esetleg most nem mŇĪk√∂dik j√≥l. Sz√°mtalan ember m√°r igen fiatalon tal√°lkozik a h√°t √©s der√©kf√°j√°s probl√©m√°j√°val, ami kicsit sem term√©szetes. A sportol√°s seg√≠t, de alapj√°ban v√©ve a megl√©vŇĎ fesz√ľlts√©geket erŇĎs√≠ti tov√°bb. (Ha valaki nagyon sokat g√∂rnyed, akkor sportolni is beesett mellkassal √©s elŇĎreesett v√°llakkal fog, √©s pont azokat az izmokat erŇĎs√≠ti, amelyeket elengedni kellene ahhoz, hogy k√∂zelebb ker√ľlj√∂n az egyens√ļlyhoz √©s a k√∂nnyed mozg√°shoz.)

Hogy hogyan jutottunk ide?

√ögy, hogy √©rz√©kszervi √©rz√©kel√©s√ľnk a civiliz√°ci√≥ adta gyors v√°ltoz√°sok k√∂zepette elromlott. Olyan mintha egy elromlott ir√°nytŇĪ seg√≠ts√©g√©vel pr√≥b√°ln√°nk haladni, ahelyett hogy (a benn√ľnk rejlŇĎ term√©szetes erŇĎt alkalmazva) dolgozn√°nk a gravit√°ci√≥ ellen, ink√°bb teljes eg√©sz√©ben a gravit√°ci√≥nak adjuk magunkat. De ennek NEM KELL √ćGY LENNIE!

√Čs mindez kiemelten fontos akkor, amikor t√∂bb kil√≥ plusz ker√ľl r√°d √©s a baba fokozatosan n√∂vekszik. Ez√©rt aj√°nlom minden Kismam√°nak, hogy m√©g akkor ismerje meg az Alexander-technik√°t, amikor nincsenek f√°jdalmai. Sokkal k√∂nnyebb megelŇĎzni a v√°ltoz√°sb√≥l ad√≥d√≥ kellemetlens√©gek egy r√©sz√©t, mint akkor bar√°tkozni az √ļj szok√°sokkal, amikor m√°r f√°j.

Tipp:

Ha rendszerint egyenes t√©rddel szokt√°l lehajolni, ezt innentŇĎl felejtsd el! Haszn√°ld a cs√≠pŇĎ, t√©rd √©s boka √≠z√ľleteidet! EgyszerŇĪen: guggolj ahelyett, hogy hajoln√°l!

Ha k√©rd√©sed van vagy idŇĎpontot szeretn√©l, ne habozz!¬†√ćrj nekem!

Share This