fbpx

Mi is az az Alexander technika? Miért jó nekem?

Az Alexander technika egy pszichofizikai módszer, mely segítségével észrevesszük és képesek vagyunk megváltoztatni a kényszerizom-tartásokat testünkben. A technika használatával fizikailag is jobban érezzük magunkat, mert a mindennapi mozgás könnyedebbé válik, egyes izmaink nem ellenünk, hanem a megfelelően értünk dolgoznak. Így kevésbé fáradunk el, életerőnk, elevenségünk fokozódik.

Az életerő áramoltatása egy erőbefektetés nélküli szabadságot ad, mellyel megváltozik életünk minősége.

Az tanulás során felülvizsgáljuk és kielemezzük testhasználatunkat, a mindennapi cselekedeteink során létrejövő mozgásokat és megszokásokat. Megtanuljuk azt, hogy a minket érő hatásokra ne reagáljunk azonnal, ehelyett csupán egy pillanatra odafigyeljünk testünkre és az az által adott jelekre, megtanuljuk magunkat tudatosan irányítani. Ez a tudatosság segít abban, hogy megelőzzük a fájdalmak, sérvek és egyéb kellemetlenségek kialakulását, vagy az előbbiek megléte esetén rájöjjünk arra, hogy mivel alakítjuk ki ezeket, és ezen okokat végérvényesen eltüntessük.

Az óráimon sokat foglalkozom azzal, hogy pontosabbá tegyem a testetekről alkotott képet, hogy felfedezzük, mik azok a területek, amelyekről tévesen gondolkodsz. Legyen ez a vállöv, a medence tájéka vagy a rekeszizom területe. Ezen felfedezésekkel segítek abban, hogy megismerd saját magad, és a tévhitek helyett a minőségi mozdulatok irányába vezetlek.

Az Alexander foglalkozásokon sokat magyarázok, szemléltetek és személyes találkozók esetén kézzel érintek is. Fontos megemlítenem, hogy ez egy tanulási folyamat, ahol a diák szerepe aktív, tehát nem egy masszázs vagy gyógytorna jellegű elfoglaltság. A technika tanulása akkor a leghatékonyabb, ha a diák aktívan figyel az óra során. Ehhez természetesen semmiféle erőfeszítésre nincs szükség.

Az állábbi cikkek is érdekesek

Alexander torna ?

Alexander torna ?

Amikor találkozol az Alexander-technikával, és azt hallod, segít a hátfájdalom megszüntetésében és megelőzésében, sőt...

Alexanderezz!
Share This