fbpx

Ajánlott FIGYELEM

Sokszor elmondom, hogy az Alexander technika nem tornagyakorlatok sorozata.

Mégis mit tehetünk a fejlődés érdekében, amikor tanárunk azt mondja „ne csinálj semmit”. Egyetlen dolgot tehetünk. Figyelünk. No nem megfeszített figyelemmel, hanem sokkal inkább beengedjük a képet, megengedünk magunknak egy-egy nyugodt pillanatot, amikor saját tesünk jelzéseit kutatjuk. Ez kicsit sem megerőltető, hiszen ez egy érzékünk, a kinesztetikus érzék használata. Olyan mintha megállapítanánk, hogy az orruk előtt egy zöld vagy egy piros alma van. Nem nehéz.

Eszedbe juthat a buszra várva, vagy egy találkozó előtt, akár a sorban állva. Először csak akkor, amikor „üres” pillanatod van. Majd egyre inkább olyan tevékenységek során, amelyek nem kötik le figyelmedet 100%-osan, pl. takarítás, kutyasétáltatás, sportolás. Majd a munkád közbeni megszokott helyzetekben, később pedig nyomás alatt, stressz helyzetekben is. Lépésről lépésre beépül ez a belső figyelem, amely sokkal könnyedebbé tesz. Hiszen tudod, van választásod.

Amikor egy cikkben az „Ajánlott FIGYELEM” -ről írok, akkor olyan kis ÖTLETEKet  adok, amelyeket időről időre megfigyelhetsz. Segít abban, hogy szélesítsd a tárházad, megfigyeld mi mindennel rendelkezel, (még ha egy kis időre el is felejtetted.)

Az állábbi cikkek is érdekesek

Alexander torna ?

Alexander torna ?

Amikor találkozol az Alexander-technikával, és azt hallod, segít a hátfájdalom megszüntetésében és megelőzésében, sőt...

Alexanderezz!
Share This