fbpx

Állandó rohanás az életed?

Ó, igen! Ezzel nem vagy egyedül. A nap mindenkinek 24 órából áll, és szeretnénk bele tenni a maximumot! Ezzel alapjában véve nincs is semmi gond. Amire figyelj, az a minőség!

Tudom, könnyű mondani, de tenni érte, elkezdeni valamin változtatni – legyen az időbeosztás, munka-magánélet egyensúly, egészségesebb táplálkozás – nagyon nehéz. Az Alexander-technika elsajátítása azonban ebben is segít. Nem hiszed?

Alexander-technikával az állandó rohanás érzése ellen

Miközben maximálisan teljesítesz és igyekszel mindent bezsúfolni egy-egy napodba, fontos, hogy megadd magadnak a választás lehetőségét. Annak a lehetőségét, hogy a tested és a lelked ne essen össze a teendők súlya alatt, hanem minden pillanatban élvezze és befogadja az élményeket. Igen, nemcsak a várva várt nyaraláskor, hanem minden hétvégén, minden nap végén, minden percben.

Az Alexander-technika elsajátítása során megváltozik és kiszélesedik a figyelmed, amely némileg átformálja az életed. Hogy pontosan mennyire, az rajtad áll. Annyira, amennyire hagyod és szeretnéd!
Az Alexander-technika megtanít arra, hogy ne reagálj azonnal a téged ért ingerekre, legyenek azok testi vagy szellemi behatások (bár ez valójában nem is igazán elválasztható). Megtanulsz időt adni magadnak arra, hogy megteremtsd a lehető legjobb körülményeket a reagálásra, a cselekvésre.

Hogyan segítek neked Alexander-technika tanárként?

Tudom, hogy ez most így, elsőre kissé érthetetlen és talán elképzelhetetlennek is hangzik. Ezért van szükséged a folyamathoz egy Alexander-technika tanár vezetésére. A mi feladatunk tanárként ugyanis az, hogy

• átsegítsünk a testérzékelési folyamataid nehézségein,
• tükröt mutassunk a homályos pillanatokban,
• elmondjuk és megmutassuk, milyen berögzött, megszokott sémák szerint végzed a rutinmozdulataidat és
• megtanítsuk, hogyan járhatsz más utat.

Ez a tudatosság fokozatosan be fog szivárogni a hétköznapi tevékenységeidbe, és csak azt veszed majd észre, hogy mindenféle erőfeszítés nélkül sokkal jobban leszel. Az Alexander-technika úgy lesz a részed, mint az apró, cikázó gondolatok, amelyek viszont nem megzavarnak, hanem megfontolttá és hatékonnyá tesznek rohanás nélkül.

Tested-lelked hálás lesz ezért a belső nyugalomért, amelyet végre újra megkap és amely miatt feszültségmentesen élheted a mindennapjaidat!

Ha kérdésed van vagy időpontot szeretnél, ne habozz!

Segítsd barátaidat, hogy ők is megismerjék az Alexander-technikát és előnyeit!

Az alábbi linkeken könnyen meg tudod osztani a bejegyzést.

Az állábbi cikkek is érdekesek

Az Alexander módszer lényege

Az Alexander módszer lényege

Ebben a bejegyzésben az alábbi témákkal ismerkedhetsz meg. Mi az Alexander-technika és miért érdemes tudni róla?...

Alexander torna ?

Alexander torna ?

Amikor találkozol az Alexander-technikával, és azt hallod, segít a hátfájdalom megszüntetésében és megelőzésében, sőt...

Alexanderezz!
Share This