fbpx

Januári frissítő

Január. Új év kezdete.

Azt hiszem ritka kivétel az, aki nem gondolja végig, vajon szeretne-e egy kis “ráncfelvarrást” a hétköznapjait és a hosszabb távú terveit illetően. Én sem vagyok ezzel másképp. És bevallhatom igen sokat gondolok Rád, kedves olvasóm ezért végre tollat, na jó, billentyűzetet ragadok!

Csak hogy gyorsan összefoglaljam a dolgokat, az elmúlt időszakban igyekeztem beleszokni a kétgyermekes létbe. Megismerni az új csemetét, aki néhány hónap alatt babából aprócska gyermekké cseperedett és segíteni a nagyobbikat, hogy elfogadja, már nem ő az egyetlen gyerek a családban. Összeszervezni a napokat, beszokni és szoktatni az oviba és viszonylag nyugodtan készülni az ünnepekre. Nagyon röviden. Ugyanakkor nem volt hiány se idilli helyzetekből, se hullámvölgyekből. A kedvenceim azok a napok, mikor mindkettőt egy nap leforgása alatt élhetem át.

Mivel az egyiknél zajlik a dackorszak, a másik egy kúszó-mászó, ácsorgó, aki fogzik, mozgásfejlődik és biztosítja, hogy éjjel is éber legyek. Nos be kell látnom, kicsit lestrapáltam magam. És hogy honnan tudom? Testem kíméletlenül jelez! Bár be kell valljam, összességében hálás vagyok emiatt, de természetesen nem abban a pillanatban.

A lényeg mégis az, hogy van megoldás!

No nem olyan egyszerű, hogy amint egy kis időt tudunk szakítani magunknak, elmegyünk három frissítő masszázsra, ahol “rendbetesznek” és kész. Ugyanakkor ez az út sokkal izgalmasabb és maradandóbb!

El is mondom mire gondolok: napi szinten kell odafigyelnünk magunkra és nem “mágikus 5 percekre” gondolok, hanem szép fokozatosan a hétköznapi cselekedeteinkben.

Mert bizony megfájdult a hátam és mondhatnánk: milyen dolog ez egy Alexander technika tanártól, hiszen épp azt tanítja, hogyan mozogjunk könnyedén!

Az igazság viszont az, hogy nem azért szeretem ezt a technikát, mert rendberak! Sokkal inkább azért, mert megtanít figyelni magamra. Megtanít felfigyelni a változásokra, megtanít ébernek lenni. (Még akkor is, ha lusta vagyok változtatni.) Mégis eszközt ad a kezembe, amihez nyúlhatok.

Most arra jutottam, elsősorban általános állapotomat tekintve kívánok tudatosabb lenni (ha úgy tetszik, javulni). Éppen ezért a gyermekmentesebb szituációkra figyelek majd és ezt gondoltam megosztani veled is. Mert nem mindegy hogyan darabolod a zöldséget a levesbe, hogyan teszed be vagy ki a mosást és hajtogatod a ruhákat. Az ördög a részletekben rejlik, azokban a részletekben, amit ébredéstől lefekvésig “művelsz”.

Az én újévi gondolataim pedig a körül forognak, hogyan szervezzem az életem ahhoz, hogy mindig tudjak neked írni, megosztani egy-egy segítő gondolatmorzsát vagy videót!

Addig is fogadd szeretettel egy régebbi, igen mókás videómat, amelyben porszívózásról van szó!

IDE KATTINTVA TUDOD MEGNÉZNI!

Segítsd barátaidat, hogy ők is megismerjék az Alexander-technikát és előnyeit!

Az alábbi linkeken könnyen meg tudod osztani a bejegyzést.

Az állábbi cikkek is érdekesek

Alexanderezz!
Share This