+36 70 338 9162 hello@alexanderezz.hu

Mit nevezünk ma koncentrációnak? Erről korábban is készítettem már bejegyzést (ITT), mert annyira érdekesnek és fontosnak tartom a különbséget.

Alexander részletesen foglalkozik “a figyelem elkalandozásának” nevezett hibával és ott pontosan kifejti mely koncentrációformát tekint természetesnek és mely az, amelyet ellenez. Íme az idézet a Konstruktív kontroll című könyvéből:

… a koncentrációnak nem azt a formáját ellenzem, amikor számos dolog egy időben zajlik, egyszerre mozog és egy közös következményben ér célt, és amely koncentrációforma jelen van a gyermekek mindennapi játékának vagy a hozzáértő mesteremberek munkájában, és amelyhez egyszerűen csak a megfelelő koordináció szükséges. Ezzel szemben a koncentrációnak az a formája, amelyet ellenzek, az egyetlen dologra való fixálás, a gondolkodás egyetlen tárgyra való koncentrálása.”

Az Alexander-technika tanítása során megtanuljuk, hogyan tudsz a jelenben maradni, irányítani mozgásod minőségét.

Ez nem különösebben nehéz, csupán elsőre szokatlan. Ez az egység jelenik meg amely a fent említett mesterember munkája vagy a gyermek játéka közben. A mentális is fizikai lényünk hatékonyan együttdolgozik. Nagyon fontos, hogy nem külön fejlesztjük, mint ami manapság sokszor megvalósul: az iskolapadban vagy a munkahelyen csak a mentális részt dolgoztatjuk, majd a tornaórán vagy az edzőteremben csak a fizikait. Így sajnos egyik sem működik elég hatékonyan, úgy is fogalmazhatok az egyik elveszi a másiktól az energiát. Munka során nem támogat kellőképpen a szervezet, sport közben pedig nem valósul meg a hatékony irányítás, így szinte biztos, hogy az alulműködő szervezet megszokásainak begyakorlása történik.

Gyere el Alexander órákra és tanuld meg hatékonyan irányítani önmagad. Segítek abban, hogy fizikai és mentális lényed összehangold!

Légy Önmagad mestere!

 

Ha kérdésed van vagy időpontot szeretnél, ne habozz!