fbpx

Videó – Majorie Barstow szemléltető példája

Marjorie Barstow ebben a videóban nagyon egyszerűen mutatja be, hogyan mozgunk, ha egyedül hagyjuk a testünket, és mi történik, ha irányítjuk, használjuk.

Marjorie Barstow (Lincoln, Nebraska állam) az első ember, aki 1933-ban F. M. Alexander első tanári képzésén diplomát kapott.

Az 1930’as években A. R. Alexander asszisztense volt Bostonban és New Yorkban, majd visszatért Lincolnba.

Folyamatasan szinte haláláig 1995-ig tanított, ekkor 95 éves volt. Tanításának utolsó két évtizedében, Alexander felfedezéseinek egyedi szemléletmódjával Lincolnaban és szerte a világon diákok ezreit vonzotta workshopjaira.

A videó szövege:

Magyarul:

A technika bemutatása

 • Tudja, ez egy fajta mozgás.
 • Meg tudná mutatni, mire gondol? Egy fajta mozgás? Be tudná nekünk mutatni?
 • Oh, igen, a legtöbben, amikor felvesznek egy könyvet, ha megnézi őket, miközben felveszik, így, lefelé mozdulnak. Nos, most nézze meg, mit tettek, látja? Lefelé húzták az egész testüket, látja az itt lévő nyomást? Na már most ők ezt nem érzik, mert rég óta ezt csinálják, így nőttek fel. – Nos nincs rá ok. Miért? Ha most fel akarom venni azt a könyvet… Egyszerűen nem… Békén hagyom a testem, ehhez hol is mozdulok, a csípő ízületeimnél… valójában innen mozdulok. Na most ha a csípő ízületnél mozdulok, csak annyit kell tennem, hogy megmozdítom a karom a könyvért, semmi okom sincs arra, hogy ezt hozzátegyem…. ezt… annak érdekében, hogy letegyem vagy felvegyem a könyvet. Ez egy nagyon-nagyon egyszerű módja annak, hogy bemutassuk, mit csinálunk.
  És Alexander munkája nagyon egyszerű és azt is mondhatod, hogy nagyon megfoghatatlan, de ez a könnyedség az, amiben újrairányítod az energiát. Hogy a lefelé nyomás nincs jelen.
  Ő gyengéden ráteszi az egyik kezét ide, a másikat pedig finoman hátra ide. És arra kér minket, hogy figyeljük meg a gondolatainkkal, hogy mit csinál a kezével. És hogy engedjük meg a fejünknek, hogy mozduljon egy egész kicsit abba az irányba, amelyet ő javasol …
  És itt is ugyanez történik … segítek ezzel a kis apró könnyedséggel, hogy megértsd a fenti gondolatmenetet, egy kis könnyedség, amellyel mozoghatsz. Na most segítek neked itt és a felsőtestednek ott, és most neked kell emlékezned erre a kettőre, miközben játszol, ezt nem tehetem meg helyetted, itt jön be a te felelősséged, látod, bízhatsz a saját gondolataidban és gyerünk csak gondolkodj, ez az, amit csinálni fogsz és a karjaid is beleillenek.
 • Ez nagyon más.
 • Most, nagyon más, de szórakoztató. Meglehetősen elbűvölő.
 • És ha megvan  a tapasztalatod tényeleg elkezded megérteni, mit fedezett fel Alexander.

Segítsd barátaidat, hogy ők is megismerjék az Alexander-technikát és előnyeit!

Az alábbi linkeken könnyen meg tudod osztani a bejegyzést.

Az állábbi cikkek is érdekesek

Alexander torna ?

Alexander torna ?

Amikor találkozol az Alexander-technikával, és azt hallod, segít a hátfájdalom megszüntetésében és megelőzésében, sőt...

Alexanderezz!
Share This