fbpx

Egy kis játék

Játszani hívlak, kedves jelenlegi és leendő tanítványom!

Az Alexander technika megtanulásával egy szabadabb testhasználat felé törekszünk, hogy visszakapjuk a gyermekkorunkból ismert könnyedséget és biztonságot.

Először is képzelj el egy egyenest! A bal oldala jelképezi a létező legfeszesebbet, ami ember lehet; a jobb oldala pedig a legnagyobb szabadságot.

szabadabb

feszesebb

Végtelen gyenes

Megállapíthatjuk, hogy nem állhatunk egyetlen egy pontban, hiszen ezeket a tulajdonságokat számos tényező befolyásolja. Vannak olyan momentumok vagy részek, amelyeket inkább balra, másokat inkább jobbra sorolnál. Ezért inkább határozz meg egy intervallumot, egy tartományt, amely igaz Rád.

Végtelen egyenes a meglévő tartománnyal

Amikor Alexander technikát tanulsz, akkor ezeket a határokat a szabadabb érzések felé tágítod és megtanulod észrevenni a korábban nem észlelt feszültségeket.

Végtelen egyenes változó tartománnyal

Régi tartomány: ( )

Új tartomány: [ ]

Ez a kis játék segít megfigyelni és észrevenni, hogy egyes feszültségek örökre elillannak, míg mások tovább vendégeskednek.

Végtelen egyenes változó tartománnyal

Segít abban is, hogy ne azt figyeld, hogy vajon „ott vagy-e már?”, „elérted-e a célt?”; hiszen fontos, hogy  semmiképpen se gyötörd Magad, ne okozz ezzel további feszültségeket. Ehelyett ez az apró gondolati játék, ez a kis extra figyelem elősegíti a fokozatos kísérletezést, helyt ad számtalan tapasztalatnak és felszabadulásnak anélkül, hogy az „odaérni/elérni” gondolata elhatalmasodna.

Ne lepődj meg, az is előfordulhat, hogy igen hosszú ideig szükséged van a legfeszesebb állapotra is. Vannak olyan szituációk, amikor mentálisan úgy érezheted, ez a legbiztonságosabb. Mégis fontos, hogy felfedezd, amikor már nincs rá szükség és könnyedén térj vissza a helyesebb használathoz!

 

 

Az állábbi cikkek is érdekesek

Alexander torna ?

Alexander torna ?

Amikor találkozol az Alexander-technikával, és azt hallod, segít a hátfájdalom megszüntetésében és megelőzésében, sőt...

Alexanderezz!
Share This