fbpx

Fáj a hátad, korábban becsípődött a derekad

Fáj a hátad, volt már, hogy becsípődött a derekad. Amikor rendszeresen speciális tornát végzel, akkor jobb egy kicsit, de valójában, újra és újra része az életednek a fájdalom.

A hátfájás nem múlik el,

viszont te annak örülnél, ha végre találnál hosszútávon működő módszert a problémádra.

Tapasztalatom szerint a megoldás hiányának a legnagyobb oka az, hogy amit „kellene” csinálnunk, az túl nagy falat, túl sok idő, és csak akkor kezdünk neki, ha már vész van.

Nagyon gyakran meglepődtök azon, amikor igazán kis változtatást javasolok, majd kipróbáljátok, és segít. (Tátám!) Arról nem is beszélve, hogy ezek az apró módosítások hosszú távon, milyen átütő hatással vannak!

Derékfájdalom vezetés közben

Autóban derek fájdalommal vezető ember

A múlt hónapban panaszkodott egy ismerősöm, hogy napi több órát vezet, és idővel nagyon fáj a dereka.

Vezet, azaz ül.
Nincs mese, el kell érnie a célját.
Hallom, úgy érzi, nincs választási lehetősége.

Ránézek, ahogy ül mellettem a széken, és azonnal látszik, hogy egy kicsit hátracsúszva, a keresztcsontján ül. Törzse nem tud könnyedén egyensúlyozni a medencéje felett, az sem lenne csoda, ha fájnának a vállai és a nyaka, hiszen ilyenkor előrébb kerül a fej, és már nem tud könnyedén billegni a gerinc tetején, ezért ezt a nyak hátsó izmai kemény munkával kénytelenek ellensúlyozni, és nem is csoda, ha elfáradnak, beállnak.

A megoldáshoz úgy jutunk el, hogy nekilátunk megfigyelni magunkat. (Ezt szerencsére már sokan megteszik.) A másik fontos dolog, hogy elkezdünk részek helyett egységben gondolkodni.

A kérdés nem az, hogy mit csináljak a derekammal, hogy ne fájjon?

Ellenben amit valójában meg kell vizsgálnunk az az, hogy mit változtassak az egész testem elrendezésén (és a gondolkodásomat illetően), annak érdekében, hogy ne terheljem túl a derekam?

Vezetés közben üléssel kapcsolatban csináltam már videót, kattints az alábbi képre és nézd meg!
(Ha nem jelenne meg, itt tudod megnézni.)

Ezt ajánlottam a kedves barátnak is. És amikor két hét múlva találkoztunk, elmesélte, hogy megnézte a videót, és bizony eszébe jutott a több száz kilométeres úton. Őszintén örültem, hogy tudta, hogyan változtasson, és mire figyeljen a hosszú út során.

Neked mi okoz nehézséget?
Mivel vagy elakadva?

Írd meg, és megkeressük a megoldást!

További inspirációkért keress meg az alábbi linkek egyikén!

Az állábbi cikkek is érdekesek

Alexander torna ?

Alexander torna ?

Amikor találkozol az Alexander-technikával, és azt hallod, segít a hátfájdalom megszüntetésében és megelőzésében, sőt...

Alexanderezz!
Share This