fbpx

Hogyan tartom helyesen a fejem?

Talán meglepő a válasz: sehogy.

A legjobban akkor jársz, ha nem tartod! Így fejed megtalálja az adott mozgáshoz, cselekvéshez illeszkedő legmegfelelőbb helyzetet. Ez pedig pillanatról pillanatra változik. Tehát egyet tehetsz: megengeded, hogy szabadon mozdulhasson. Ehhez pedig nem csinálnod kell, hanem megengedned! Igen, bátran játssz el a gondolattal!

Szeretettel ajánlom nektek Leland Vall weboldalát. Leland az utóbbi időben rendszeresen készít videókat. Ezek rövid egy perces összefoglalók egy-egy témáról.

Az alábbi videóban segít elmagyarázni, hogy nem létezik ‘megfelelő fix fejpozíció’, hiszen az a lényeg, hogy a fej szabadon mozdulhasson, és szabadon reagáljon bármire, amit teszünk. Ahogy mutatja is a legfőbb probléma, hogy általában az emberek nagyon feszesen tartják, hátra lefelé húzzák. Ehelyett, azt javasolja, hogy CSAK GONDOLJanak arra, hogy a nyak hátsó része felpuhul. Ezzel megengedjük, hogy a fej felemelkedjen, nagyobb szabadsága legyen a nyaknak és több helye a gerincnek, ezáltal pedig az összes mozdulatunk könnyedebb lesz.

Ha nem jelenne meg a videó itt találjátok: VIDEÓ

Videó forrás: freeyourneck.com

Segítsd barátaidat, hogy ők is megismerjék az Alexander-technikát és előnyeit!

Az alábbi linkeken könnyen meg tudod osztani a bejegyzést.

Az állábbi cikkek is érdekesek

Alexander torna ?

Alexander torna ?

Amikor találkozol az Alexander-technikával, és azt hallod, segít a hátfájdalom megszüntetésében és megelőzésében, sőt...

Alexanderezz!
Share This