Alexander-technika – eszköz a mindennapokban

Hogyan tartom helyesen a fejem?

Hogyan tartom helyesen a fejem?

By on feb 11, 2012 in Alexander-technika, Videó |

Talán meglepő a válasz: sehogy. A legjobban akkor jársz, ha nem tartod! Így fejed megtalálja az adott mozgáshoz, cselekvéshez illeszkedő legmegfelelőbb helyzetet. Ez pedig pillanatról pillanatra változik. Tehát egyet tehetsz: megengeded, hogy szabadon mozdulhasson. Ehhez pedig nem csinálnod kell, hanem megengedned! Igen, bátran játssz el a gondolattal!

Szeretettel ajánlom nektek Leland Vall weboldalát. Leland az utóbbi időben rendszeresen készít videókat. Ezek rövid egy perces összefoglalók egy-egy témáról.

Az alábbi videóban segít elmagyarázni, hogy nem létezik ‘megfelelő fix fejpozíció’, hiszen az a lényeg, hogy a fej szabadon mozdulhasson, és szabadon reagáljon bármire, amit teszünk. Ahogy mutatja is a legfőbb probléma, hogy általában az emberek nagyon feszesen tartják, hátra lefelé húzzák. Ehelyett, azt javasolja, hogy CSAK GONDOLJanak arra, hogy a nyak hátsó része felpuhul. Ezzel megengedjük, hogy a fej felemelkedjen, nagyobb szabadsága legyen a nyaknak és több helye a gerincnek, ezáltal pedig az összes mozdulatunk könnyedebb lesz.

Ha nem jelenne meg a videó itt találjátok: VIDEÓ

Videó forrás: freeyourneck.com

 

 

Share This