Ha túl kicsi a gyerkőc, akkor limitáltan tudsz elmenni otthonról (és akkor sem biztos, hogy kirakatokra vágysz). Ha pedig nagyobbacska, akkor kész tortúra velük nézelődni esetleg vásárolni, a meglepetésélményről nem is beszélve. Jó magam igyekszem esténként utánanézni a dolgoknak és interneten informálódni. Ha játékról van szó, akkor más szülőktől kérdezősködöm, kinek mi vált be.

 

Íme néhány karácsonyi ötlet vegyesen:

 

  • könyvesbolt, online és offline. Ha a környékén járok és tehetem benézek. Belelapozok a könyvekbe, ötleteket gyűjtök, lefotózom az arra érdemeseket, hogy ne felejtsem el. Igyekszem mindenkire gondolni, ki minek örülne. Jó eséllyel lesz egy-egy új ötletet és az eladótól is tudsz kérdezni. Karácsony előtt egybegyűjtöm őket és egyszerre megrendelem házhozszálítással. Mikor babám pár hónapos volt ezt találtam a legjárhatóbb útnak.
  • egyedi termékek babáknak vagy kisgyermekes anyukáknak: szeretem a kézműves termékeket, az egyedi készítésű, nem tucat darabokat. A Pici Piac nevű esemény havonta más-más helyszínen kerül megrendezésre. Már csak a facebook oldalt és a kiállítókat böngészve is rátalálsz készítőkre, akiknek így meg tudod nézni honlapját és fel tudod venni velük a kapcsolatot. Néhány a teljessség igénye nélkül: Pici Piac facebbok oldal, freshkapjulcsy, naronka, Pici Műhely.
  • gyerekbolt ötletek anyukás barátnőktől: ezeket most gyűjtöttem be remélve, hogy túl láthatunk néhány gyerekjátékboltlánc kínálatán. katica.hu, tudatosszulo.hu, kreativjatek.hujatekforras.hu
  • ha szeretsz otthon fabrikálni, a már nagyobb gyermekeidet be is vonhatod, és készíthettek együtt ajándékot! Tuti, hogy oda lesznek a nagyszülők. 🙂
  • az idei kedvencem: házi készítésű süti. Nem minden évben van hozzá kedvem, de ez egy igazi jolly-joker. Nem mindenki szeret vagy van ideje sütni, így tuti minden családban örömet szerzel vele. Ha pedig mégis van a családban egy szívesen sütő anyuka, akkor neki ajándékozol pár óra szabadságot! Egyébként is híve vagyok a fogyasztható ajándékoknak, hiszen nem mindenkinek ismerhetjük ízlését, otthonát, vagy nem mindenki kedveli a csecse-becséket, így viszont könnyen meglephetjük egy kis aprósággal.
Share This