fbpx

Vajon Mick Jagger hallott az Alexander technikáról?

Mick Jagger 2013. július 26-án ünnepelte születésnapját. Az esemény nyomán az index.hu közölt egy fotósorozatot az énekesről. Az egyértelműen, látszik, hogy Jagger élvezi a színpadot, fürdik a sikerben, örömmel szerepel! A képek Alexanderes szemmel is érdekesek:

Mick Jagger 1960-ban könnyedén mozog éneklés közben is

Mick Jagger 1960-ban: könnyed dinamika, erőteljes kisugárzás

Mick hagyja hosszabbodni gerincét, engedi térdeit előre-felfele, míg háta nyugodtan hátrafelé irányul. Gerince szabad, mozdulatai nem hátráltatják. Éppen így igaz ez a törzsére: van helye minden irányban, könnyedén tud levegőt venni és éneklése során megrezegteti egész mellkasát! Így könnyű erős hangúnak lenni, nemde?

Mert feszülten nem lehet énekelni.

(Lehet, hogy lehet, de nem érdemes.) Jagger nem kínozza Önmagát, pont annyi izmot használ, mint amennyire az adott szituációban szüksége van. Színpadi megjelenéséből is sugárzik az erő. Mert itt Alexander technika használatakor is elengedünk (feleslegesen feszülő) izmokat, nem relaxációról van szó, kérem szépen, aktivitásról! Könnyed, hatékony mozgásról.

Mick Jagger 1982-ben felfelé ugrál a színpadon, fáradhatatlan, dinamikus

Mick Jagger könnyedén ugrál, hiszen felfelé irányul, gerince laza, lábai rugalmasan támogatják

Kétségtelen, hogy Mick tehetséges. Talán többen vagyunk, akik érzékei eltompultak és izmainkkal észrevétlenül összehúzzuk magukat. Örömhír, hogy visszaszerezhetjük ezt a könnyedséget, ezt a felszabadult érzést. Érzékeinket újra megtanulhatjuk érezni, használni.

Az Alexander technika megtanulása során újra pontosodik érzékelésünk, észrevesszük mi történik testünkkel, nem sanyargatjuk tovább magunkat, mint ahogy Mick sem! Csak figyelni kell, megtanulni azt, mire, hogyan. Kicsit újszerű, de izgalmas!

Próbáld ki! Kérdéseddel, időpont egyeztetéssel kapcsolatban nyugodtan:

Írj nekem!

Tetszett a bejegyzés? Kérlek oszd meg ismerőseiddel! Segíts, hogy minél több emberhez eljusson! Köszönöm! 

Segítsd barátaidat, hogy ők is megismerjék az Alexander-technikát és előnyeit!

Az alábbi linkeken könnyen meg tudod osztani a bejegyzést.

Az állábbi cikkek is érdekesek

Alexander torna ?

Alexander torna ?

Amikor találkozol az Alexander-technikával, és azt hallod, segít a hátfájdalom megszüntetésében és megelőzésében, sőt...

Alexanderezz!
Share This