fbpx

Csi Kung Alexander-technikával

Chi-kungot gyakorló férfi a természetben
b
Mit szólnál ahhoz, ha a belső operációs rendszered olyan kiválóan működne, hogy minden telepített szoftver gyorsabban és hatékonyabban futna rajta? Mi történne, ha a szabadidős tevékenységeid során könnyedén fejleszthetnéd a fájdalommentes, szabad élethez szükséges képességeidet?

Mert ha hiszed, ha nem, meg lehet szabadulni a sallangoktól, az extra feszültségektől, a könnyed, fájdalommentes mozgás, a sérülésveszély elkerülése elérhető.

Néhány hete meghívást kaptam egy Csi Kung workshopra, ahol a 8 Brokáttekercs formagyakorlatát tanultuk meg. Tudod mi tetszett benne a legjobban? Hogy az energiák mellett egyrészt klasszul átmozgatott – meglepődve tapasztaltam, hogy a lassan, pontosan kivitelezett feladatok milyen jól átmozgatták a teljes testemet részleteiben és egészében egyaránt, másrészt, hogy egy teljes napot az Alexander-technika tudásom pontosításának és mélyítésének szentelhettem.

Mindig is az volt a tapasztalatom, hogy az Alexander-technika egy tisztább, frissebb, tudatosabb alapot teremt, amely során a tevékenységeinket pontosabban és kevesebb berögzült helytelen szokással végezhetjük. Utat nyit számunkra, hogy akár a szabadidős tevékenységeink végzésekor, akár a munkánkban könnyedebben és pontosabban érjük el a célunk.

A workshop során szóba került, hogy az arra érzékenyeknek könnyedén megfájdulhat a derekuk. Pontosabb információkat kaptunk arról is, hogy energetikailag hogyan tudjuk segíteni az áramlást, milyen kis lépéseket tehetünk ennek megvalósítására. Számomra a legnagyobb tanulság azt volt, hogy ha a feladatokat az Alexanderes gondolkodás rendszerében hajtjuk végre, figyelünk a szünetekre és a gondolati irányokra a feladatok elvégzése vagy megtanulása során, akkor könnyebben elkerülhetjük a sérülésveszélyt és nem fogjuk túlhajtani magunkat.

A workshop második felében, amikor megtanultuk már magát a sorozatot, még elmélyültebbé vált a gyakorlás. A cél tovább finomodott, a mozdulatok megtanulásáról áttevődött magára a folyamatra.

A jóga, a Thai Chi és a Csi Kung mind élvezetesebb és áramlóbb tud lenni, ha a kivitelezés során tisztában vagyunk a szokásainkkal és van eszközünk az új mozgásformák pontosabb elsajátításához.

Segítsd barátaidat, hogy ők is megismerjék az Alexander-technikát és előnyeit!

Az alábbi linkeken könnyen meg tudod osztani a bejegyzést.

Az állábbi cikkek is érdekesek

Alexander torna ?

Alexander torna ?

Amikor találkozol az Alexander-technikával, és azt hallod, segít a hátfájdalom megszüntetésében és megelőzésében, sőt...

Sport és fitnesz

Sport és fitnesz

Az Alexander-technika minden sport- és fitnesztevékenység során segít a mindset-ben és a mozgásban. A technika...

Alexanderezz!
Share This