fbpx

Ismét sport! Nézd meg a videókat!

Tartalom
B
C
Fájdalom feltérkepzés
Fülöp Viktória

Testünk rugalmas! Még a csontvázunk is az!

Ebben pedig ízületeink vannak segítségünkre. Még az oly erős gerincoszlop is sok-sok csigolyából áll és megengedi a rugalmas belső mozgást. Minden egyes kis ízületnél lehetőségünk van arra, hogy megadjuk a távolságot a csontok között, hogy elengedjük a környező izmok szükségtelen feszülését! Ezt hívjuk az ízületek szabadságának. Erre gondolok, amikor azt említem, tedd átjárhatóvá az ízületeidet!

Ábra a gerinc csigolyáinak hosszabbodásáról és tágulásáról             Kép a lábfej csontjairól

Már rég óta megfigyeltem, hogy a láb fő ízületeit sokan alig használják!

Márpedig a három együttműködése elengedhetetlen. Arról nem is beszélve, hogy csak akkor vagyunk képesek elengedni gerincük alsó részét, (és egyúttal a hát alsó részét, azaz derekunkat,) ha nem feszítjük sem a csípőt, sem a térdet, sem a bokát feleslegesen. Tehát bármennyire hihetetlenül is hangzik, hátunk egészségének köze van még a bokánkhoz is!

Mivel sokan nem térképezik jól, így nem is gondolják végig, hogy a lábfej sok apró csontból áll, amelyek közt szintén ízületek vannak. (Nézd csak meg a fenti képet!) Ezeket képesek vagyunk lazán hagyni, de akár feszíteni is.

A minap érdekes videókra akadtam, amelyek grafikonokon is ábrázolják a tényeket.

A felmérések során mérték, hogy a láb leérkezésekor, mekkora az ütközés ha a sarok vagy ha a láb elülső pontjai érnek le először.

  SAROK:   LÁBFEJ ELEJE:

Hogy miért kezdtem az ízületekkel és a lábfejjel?

A videókon pontosan látható, azon a videón, ahol a sarok ér le először, a lábfej (a lábfej elülső része) felfelé feszül, míg a második videón a lábfej laza. Ugyan apróságnak tűnik a különbség, a mérések megmutatják mekkora felesleges terhet teszünk az ütközés által egész szervezetünkre! A megoldás az, ha gondolkodunk cselekvés közben és irányítjuk testünket! A test hatékonyan épül fel, használd jobban!

Segítsd barátaidat, hogy ők is megismerjék az Alexander-technikát és előnyeit!

Az alábbi linkeken könnyen meg tudod osztani a bejegyzést.

Az állábbi cikkek is érdekesek

Alexander torna ?

Alexander torna ?

Amikor találkozol az Alexander-technikával, és azt hallod, segít a hátfájdalom megszüntetésében és megelőzésében, sőt...

Alexanderezz!
Share This